Nyheder

Indflydelse tager tid

Jeg er bagermester ligesom du, der læser dette nok også er enten bager- eller konditormester. Og selvom vi alle har forskellige baggrunde, forskellige virksomheder og helt forskellige forretninger, så er der én ting, vi alle har til fælles:
Vi handler, når der er behov for det.
Forstået på den måde, at når vi får en god ide eller ser et problem i hverdagen, så rykker vi på det. Det er ikke noget med at sætte sig ned og tænke i lang tid over tingene.
Det er en egenskab, der har mange fordele. For vi får noget fra hænderne, og vi er samtidig også fleksible, når det handler om at få nye produkter på hylderne og så videre. Men det er også en egenskab, der gør, at vi ofte bliver utålmodige over, at resten af verden ikke kører i samme tempo som os. Der bliver ikke rykket på ting i det tempo, vi gerne så tingene ske på.
Tag bare os i BKD.
Her i februar måned har vi haft to møder med forskellige ministre. Den ene uge var det Miljø- og Fødevareminister, Esben Lunde Larsen, og den næste var det Udlændinge- og Integrationsminister, Inger Støjberg, der var forbi et bageri. Fælles for de møder er, at planlægningen af møderne har taget måneder. Ikke kun i forhold til selve planlægningen af det enkelte møde. Men også bare det at få et møde med en minister kræver en del forarbejde.
Som brancheorganisation er vi ofte til møder, konferencer og lignende, hvor vi møder ministrere fra forskellige fagområder, og det er gennem de møder, at vi langsomt får opbygget muligheden for, at beslaglægge en time af en ministers tid. 
Men det tager tid.
Selvom vi er en attraktiv branche at blive fotograferet med, så er ministres tid begrænset og det at få en times besøg er ikke alle forundt.
Derfor er vi glade for, at vi har haft to møder med ministre på én uge. For det beviser, at vores arbejde for at fortælle ministrene om vores hverdagsudfordringer eller komme med konkrete løsningsforslag til større samfundsproblematikker bliver taget seriøst af magten i Danmark.
Nu har vi så haft to møder med to ministre. Og hvad så; har vi opnået det vi ville?
Nej! Intet er overstået og pakket væk.
For lige så lang tid som det tager at få et møde i stand lige så lang tid tager det at få ændret politikker. På nogle områder skal vi nu fortsætte med at lægge pres på Miljø- og Fødevareministeren i sager, der kræver, at Danmark tager vores forslag med i EU. Men det er ikke et arbejde, som vi slipper før vi får et endegyldigt ja.
Det er nemlig en af de andre gode ting ved at være bager- eller konditormester. Vi tager ikke et nej for gode varer, og vi er vant til at arbejde hårdt for alt, hvad vi har skabt.
Det gør vi også i BKD.
Kæmper for medlemmerne.

Pressekontakt

KOMMUNIKATION & PRESSE

Journalist

Anders Grabow
Mail: ag@bkd.dk
Tlf.: +45 2010 1042