Nyheder

En streg i sandet

Det med at trække en streg i sandet kan forstås på mange måder.
Med valget af mig som formand håber jeg, at branchen har trukket en streg i sandet i forhold til dette formandsvalgs snak om en kamp mellem øst og vest – Jylland mod København. Fortiden er fortiden og den kan ikke ændres, men hvis vi bliver ved med at skue mod den, når vi skal træffe beslutninger i branchen, så kommer vi ikke fremad. Og fremad skal vi!
Så jeg håber, at vi sammen kan se det ekstraordinære landsmøde den 11. september som en streg, der er trukket i sandet og som betyder, at vi sammen ser fremad.
Det er i hvert fald den indstilling, jeg vil køre mit formandskab med.
 
Man kan også vælge at trække en anden streg i sandet. Nemlig når man siger til en modstander – eller samarbejdspartner – at: Hertil og ikke længere.
Sådan en streg har BKD trukket i forhold til Fødevarestyrelsen.
For selvom vi har en god dialog med dem omkring branchens muligheder for at reklamere med brugen af økologiske råvarer i vores produkter, så sker der alt for lidt – og det, som sker, det sker alt for langsomt – i hvert fald for vores branche, som er vant til at rykke på tingene med det samme og ikke bruge år og dag på at spekulere over hver eneste lille detalje.
Det bedste ville være, hvis bager- og konditorbranchen fik samme vilkår som restauranterne, som må give deres spisesteder enten guld-, sølv- eller bronze-mærker alt afhængigt af, hvor meget af deres råvareforbrug, som er økologisk.
Men nej. Den ide er nemlig ikke groet i en dansk have, men i stedet hos EU. Og derfor skal alle EU's medlemslande nikke ja til, at vores branche skal have samme muligheder, før noget kan blive lavet om. Vi har sat vores europæiske samarbejdspartnere i gang med at lægge pres på lovgiverne i Bruxelles; men den slags tager tid.
I mellemtiden har BKD fortalt Fødevarestyrelsen, at de må finde på alternativer, som tilgodeser branchens behov for at kunne reklamere med, at man bruger økologiske varer uden nødvendigvis at lægge hele produktionen om til økologi.
Her er det så vi trækker en streg i sandet.
For hvis ikke styrelsen vil hjælpe os med det, hvorfor skal vi så hjælpe dem og politikerne med at nå deres mål om endnu mere økologi på danskernes tallerkener?
Noget for noget.
 

Pressekontakt

KOMMUNIKATION & PRESSE

Journalist

Anders Grabow
Mail: ag@bkd.dk
Tlf.: +45 2010 1042