Nyheder

Nu indtager de professionelle dit tv
Fra den 10. juli vil TV2 være fyldt med lækre kager - produceret af professionelle konditorer i en konkurrence, hvor kun det bedste er godt nok.

De har fanget den på TV2: Der har simpelthen været nok af amatører, som enten leger kokke, bagere eller konditorer og falder udmattede om efter at have lavet én kage på seks timer.
Vi har set, hvad de kan.
Nu er det tid til, at vi får at se, hvad en rigtig fagmand kan – en professionel konditor, som har arbejdet med sit fag i årevis og har lavet tusindvis af kunstfærdige kager, hvis kompleksitet kan gøre selv den mest erfarne amatør nervøs.
Det er i hvert fald tanken bag TV2s nye sommerprogram, Sukkertoppen. Programmet får premiere den 10. juli klokken 20 på TV2 og over seks programmer vil nogle af Danmarks bedste konditorer konkurrere i hold af to om at blive dem, som står på toppen af sukkertoppen, når finalen er løbet af stablen.
 
 
TV2 har fået fat i Mette Blomsterberg, som fungerer som vært på programmet, og som dommere ser man: Dessertkonditor Nikolaos Strangas og leder af fagcentret hos Odense Marcipan, Ronnie Holmen.
Nikolaos Strangas har seks års erfaring med TV fra især TV2s morgenprogrammer mens det er første gang, at Ronnie Holmen er på TV.
- Jeg håber, programmet vil være med til at sætte noget positivt lys på branchen og måske gøre endnu flere interesserede i at få en karriere i faget, siger Ronnie Holmen i en optagepause, da Bager & Konditor besøger optagelserne, som finder sted i et nedlagt lokomotivværksted i Københavns Sydhavn.
Her er man i gang med optagelserne til finaleprogrammet, og derfor har han, som dommer, vænnet sig til at blive afbrudt af folk, som skal skifte batteri i hans mikrofon, komme ekstra make-up på ham eller udstikke en ordre om, hvor han skal stå.
 
Meget er hemmeligt
Men hvordan fortæller man om et program, hvor man faktisk ikke engang må afsløre, hvilke konditorer, som deltager?
Programmet har tre indledende runder, to semifinaler og en finale, som sendes på tv den 14. august. Hvert program er delt ind to konkurrenceelementer, hvor konditorparrerene altid skal lave kager til publikum i første runde. Helt præcist to gange 30 kager, som alle skal være ens. Den anden runde har man valgt at kalde ”Svendestykket”, her skal konditorerne vise hvad de duer til. Det skal være storslået og vildt. Det er her, de kan slå sig løs. De får tid til at øve sig og lave dele hjemme. Anden runde i de tre første programmer har et tema, som konditorne skal forholde sig til fx eventyr, en sommeraften og den danske natur.
Kagerne skal være til mindst 30 personer, og der bliver stillet krav til, hvad kagen skal indeholde
I semifinalerne skal der eksperimenteres.
Hvert par får en kurv med ingredienser, som de skal lave kager ud fra.
Udover kurven med basisvarer, har vi også en kurv med mere eksotiske ingredienser. Det hold der fik flest point i de indledende runder får lov til at starte med at vælge en ting. De vælger nu ting et par ad gangen. Når kurven er tom, skal de lave 12 desserttallerkner ud fra de ingredienser, de har valgt. 
Derefter følger svendestykket, men i semifinaleprogrammerne skal der laves showpieces af mindst 50 centimers højde.
 
Finalen er et bryllup
Ligesom i de foregående programmer skal konditorparrene lave kager til publikum. Denne gang står programmet i brylluppets tegn. Publikum er et brudepar samt deres gæster.
I første runde skal konditorerne lave 2 x 30 små petit four til receptionen lige efter vielsen, der stilles krav til specifikke ingredienser, som kagerne skal indeholde.
Anden runde er ligesom de fem foregående programmer svendestykket. Her er temaet stadig bryllup, og her skal, selvfølgelig, laves en bryllupskage. Den skal være i mindst fem etager. De tre første etager må de gerne lægge sammen derhjemme. Men de to øverste etager skal de lave fra bunden i studiet.
Al pynt skal foregå i studiet.
 
Pointsystem
I alle runderne bliver parrene bedømt på en skala fra 1 – 10. Dommerne skal ikke blive enige om, hvad de vil give af point. Nikolaos Strangas kan godt give det ene par otte for deres kager. Hvorimod Ronnie Holmen kun giver fem for kagerne. I de første runder hvor parrene skal lave to slags kager får de en samlet karakter. Hvis en dommer vurderer at den ene kage er til 10 point, hvorimod den anden kage kun er to point værd, må dommeren give en samlet bedømmelse på seks point.
I begge runder skal publikum være meddommere. Det konditorpar som flest publikummer stiller sig bag får tre ekstra point, som skal lægges sammen med dommerpointene. Det konditorpar der, sammen med publikumspointene, nu har flest point får en fordel i runde to. Fordelen er, at de får 15 minutter længere tid til deres svendestykke end det andet hold.
 

Pressekontakt

KOMMUNIKATION & PRESSE

Journalist

Anders Grabow
Mail: ag@bkd.dk
Tlf.: +45 2010 1042