
Mørk Kernebrød
Danmarks Bedste Rugbrød 2022
6. plads
Henrik Jacobsen, Jacobsens Bageri, Nyråd Hovedgade 50, Vordingborg

Sådan gør du
Iblødsætning
2000 gr rugkerner
750 gr solkerner
750 gr hørfrø
750 gr havregryn
750 gr græskarkerner
120 gr salt
250 gr othello (puratos)
5000 gr vand
Hovedopskrift
2300 gr rugsigtemel
100 gr gær
10370 gr iblødsætning
Pynt
havregryn.
Fremgangsmåde
Iblødsætning: Sættes i blød dagen før
Dejføring og æltetid: iblødsætningen blandes med rugsigtemel og gær
Dejtemperatur: ca 26
Liggetid/sted: 15 min bordet eller æltekar
Dejvægt: 1100
Udbytte: 11 stk
Bearbejdning/
Opslåning: afvejes ned i form og trykkes, dyppes med havregryn
Raskning: ca 1 time raskeskab
Inden afbagning: ingen ting
Ovn: stikovn
Ovntemperatur: Indsætning: 250 grader med ja 30 damp
Afbagning: 180
Bagetid: ca 1 time min. – spjæld åbnes efter nej min
Tankerne bag det udviklede brød
Kunder spurgte efter flere kerner
Nyheder
-
Medlems-nyhedsbrev Nr. 12- 2025
Dankort er stadig billigst Der er aktuelt en del snak i branchen om satserne for indløsning af betalingskort. Her får du et overblik over BKD-satserne. I BKD har vi gennem mange år haft et godt samarbejde med Nets, som alt andet lige er en meget dygtig, professionel og ordholdende samarbejdspartner og leverandør af solide, gennemprøvede…
-
Medlems-nyhedsbrev Nr. 11- 2025
Gennembrudsforlig på minimallønsområdet Der blev i går indgået et gennembrudsforlig på minimallønsområdet. Når det kaldes et “gennembrudsforlig”, skyldes det, at det er arbejdsmarkedets første forlig i 2025-overenskomstforhandlingerne, og at resultaterne traditionelt har afsmittende effekt på de øvrige overenskomster – herunder også vores, Butiksoverenskomsten.
-
Medlems-nyhedsbrev Nr. 10- 2025
Fødevarestyrelsen gennemfører en række kampagner i 2025, der berører vores branche. Der er både tale om nye kampagner og kampagner, der fortsætter fra tidligere år.I dette nyhedsbrev får du et hurtigt overblik,