Mørk Kernebrød

Danmarks Bedste Rugbrød 2022

6. plads

Henrik Jacobsen, Jacobsens Bageri, Nyråd Hovedgade 50, Vordingborg

Sådan gør du

Iblødsætning


2000 gr rugkerner
750 gr solkerner
750 gr hørfrø
750 gr havregryn
750 gr græskarkerner
120 gr salt
250 gr othello (puratos)
5000 gr vand

Hovedopskrift


2300 gr rugsigtemel
100 gr gær
10370 gr iblødsætning

Pynt


havregryn.

Fremgangsmåde


Iblødsætning: Sættes i blød dagen før
Dejføring og æltetid: iblødsætningen blandes med rugsigtemel og gær
Dejtemperatur: ca 26
Liggetid/sted: 15 min bordet eller æltekar
Dejvægt: 1100
Udbytte: 11 stk
Bearbejdning/
Opslåning:
afvejes ned i form og trykkes, dyppes med havregryn
Raskning: ca 1 time raskeskab
Inden afbagning: ingen ting
Ovn:
stikovn
Ovntemperatur: Indsætning: 250 grader med ja 30 damp
Afbagning: 180
Bagetid: ca 1 time min. – spjæld åbnes efter nej min

Tankerne bag det udviklede brød


Kunder spurgte efter flere kerner

Nyheder

  • Landsmøde 2024

    Landsmøde 2024

    BKD afholder Landsmøde 2024: Vi har tidligere indkaldt til Landsmødet, der i år afvikles mandag den 18. marts kl. 17.00 i forbindelse med FoodExpo 2024 i MCH. Valg til formand Fristen for indsendelse af forslag samt anmeldelse af kandidater til formandsposten og/eller bestyrelsen er nu udløbet, og vi kan meddele, at der ikke er indkommet…

  • Medlems-nyhedsbrev (uge 9 – 2024)

    Medlems-nyhedsbrev (uge 9 – 2024)

    Har du styr på ferien? Forbered dig på forårets helligdage. Læs om medarbejdernes ret til hovedferie og andre ferieregler, du skal kende. I dette nyhedsbrev kan du også læse om, hvad BKD’s rådgivningsfunktion går rundt og laver. Og det er faktisk ikke så lidt. God læselyst.

  • Altid klar til rådgivning

    Altid klar til rådgivning

    Fødevarechef i BKD, Henrik Jellev Madsen giver her en årsstatus på et travlt 2023 i bageriernes og konditoriernes tjeneste. Her tænkes både på den konkrete hjælp, og lobbyismen ift lovgivere og embedsværket, en lobbyisme, som indvirker positivt på de overordnede love og spilleregler, vi skal efterleve i branchen.