Brancheøkonomi

Navigation efter nøgletal

Cheføkonom i BKD, Claus Bergmann Gether, har ansvaret for både opbygningen, implementeringen og driften af vores brancheøkonomiske funktion. Dette indebærer bl.a., at der indhentes regnskabstal, som struktureres og bearbejdes til et samlet vidensgrundlag.

Muligheden for – sort på hvidt – at udpensle bager- og konditorbranchens økonomiske situation vil være stærkt befordrende for at sikre en mere smidig strukturudvikling i de kommende ti til 15 år, hvor mange forretninger forventes at skulle sælges/generationsskiftes.

Proces, proces, proces

Som landet p.t. ligger, er det svært at finde købere, der har lyst til at overtage bager/konditorvirksomhederne – selv hvis der evt. er tale om en særdeles veldrevet forretning. Og skulle man støde på en potentiel køber, så kan det være meget vanskeligt for denne part at opnå en nødvendig finansiering, idet banker og kreditinstitutter ikke besidder branchemæssig dokumentation for indtjeningsgrad etc.

Dette skal vi have lavet om på! Derfor er brancheøkonomifunktionen en hjørnesten i BKD’s virke.  

Mød Claus

Hils på BKD’s cheføkonom, Claus Bergmann Gether, her.

Opgaveporteføljen oplistet:

  • Indsamle, strukturere og bearbejde regnskabstal, således branchens økonomiske udvikling er dokumenterbar.
  • Være idérig, fremadskuende samt udtænke analyser, som giver synlighed og værdi for enten hele branchen, medlemmerne og/eller BKD.
  • Formidle tal og fakta på en lettilgængelig måde.
  • Skabe konstruktive samarbejdsrelationer internt og eksternt.

Vil du vide mere om tal/data? Kontakt cheføkonom Claus Bergmann Gether

Send e-mail

cbg@bkd.dk