Her er naturligvis tale om en overskrift, der strammer meningen og synspunktet til det yderste. Ikke desto mindre er der væsentlig substans i kernebudskabet. Kornprodukter er nemlig – dokumenteret og beviseligt – aldeles eksemplariske i både kostråds- og klimaaftrykssammenhænge. Start evt. en brødtsunami på Årets Fuldkornsdag den 19. januar.
Fuldkornspartnerskabet, der står bag Årets Fuldkornsdag (19. januar i 2024), har en overordnet vision om at fremme folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Fuldkornspartnerskabets mission er at øge tilgængeligheden af fuldkornsprodukter og udbrede kendskabet til fuldkorns gavnlige virkning.
Netop dette har vi selvfølgelig som brancheforening en klar interesse i at understøtte, da vores medlemmer er naturlige brødproducenter.
Som forbruger giver det altså – på samtlige planer – god mening, hvis du vælger at købe endnu mere brød (og andre kornprodukter) hos din lokale bager.
Foruden bageren vil folkesundheden og klimaet nemlig skænke dig en tanke.
Klimarådet vurderer, at vi danskere kan være med til at reducere klimaaftrykket fra kosten med 31-45 procent om året ved at følge de opdaterede kostråd fra Fødevarestyrelsen.
De officielle Kostråd fra Fødevarestyrelsen fik nyt look = Kostrådscirklen i november 2022.
“At se fødevaregrupperne sat op imod hinanden fremmer forståelsen for, hvordan kostrådene kan anvendes i praksis … Jeg tror faktisk, mange bliver overrasket over at se, hvor meget for eksempel kornprodukter som brød og pasta fylder i en sund og klimavenlig kost,” siger nu tidligere enhedschef i Fødevarestyrelsen, Anne Pøhl Enevoldsen.