
Danmarks Bedste Konditor, Danmarks Bedste Bager og Danmarks Bedste Romkugle. Værdiskabende aktiviteter og netværksmuligheder suppleres af forrygende fagkonkurrencer, når Foodexpo 2024 løber af stablen den 17.-19. marts i MCH Messecenter Herning. Vi håber, at du/din virksomhed stiller op.
I kompendiet her har vi samlet alle detaljer, regler og retningslinjer vedrørende de tre fagkonkurrencer:
- Danmarks Bedste Konditor 2024 (individuel konkurrence, søndag den 17. marts 2024 / tilmeldingsdeadline den 17. december 2023 via konkurrencer@bkd.dk).
- Danmarks Bedste Bager 2024 (individuel konkurrence, mandag den 18. marts 2024 / tilmeldingsdeadline den 17. december 2023 via konkurrencer@bkd.dk).
- Danmarks Bedste Romkugle 2024 (virksomhedskonkurrence, tirsdag den 19. marts 2024 / tilmeldingsdeadline den 5. marts 2024 via konkurrencer@bkd.dk).
Nordens største fødevaremesse, Foodexpo i MCH Messecenter Herning, vil danne en suveræn ramme, og samtlige sanser kommer i spil, alt imens de forskellige deltagere, dommere (samt publikum) holder tungen lige i munden over tre konkurrencedage.
Formand for Bager- & Konditormestre i Danmark (BKD), John Jønsson, glæder sig afsindigt til at imponeres over niveauet og mærke stemningen.
”Målet er at vise håndværket frem på ypperligste vis og højne respekten omkring branchen. Prædikatet og prestigen relateret til at være eller producere ’den/det bedste’ herhjemme giver genlyd og skaber voldsom interesse, så meget lover jeg gerne,” siger John Jønsson, der retter en stor tak til sponsorerne – herunder Konditorlauget, Københavns Bagerlaug og Jysk Fynsk Bager- og Konditormesterforening.
Stærke signaler
Fødevareforbundet NNF er ikke blot samarbejdspartner, men medarrangør, hvad specifikt angår de individuelle konkurrencer Danmarks Bedste Konditor 2024 og Danmarks Bedste Bager 2024.
”Det er et stærkt signal – også imagemæssigt – at arbejdsmarkedets parter står skulder ved skulder i forhold til udvikling og ting, vi er enige om. Det giver vældig meget mening, at vi afvikler branchefagenes officielle danmarksmesterskaber sammen. Forhåbentlig tiltrækker konkurrencerne fremtidens dygtige bagere og konditorer,” siger John Jønsson.
Hvis fokus rettes mod romkuglekonkurrencen, er det en realistisk vurdering, at vindervirksomheden får en kommerciel friløber.
”Carsten Bak Matthiesen fra Bak’s Bakery & Deli i Middelfart, som jo hed Nørre Aaby Bageri, da Carsten vandt romkuglekonkurrencen i 2018, viste vejen. Som bagermester og brancheformand er jeg dybt imponeret over den romkugle-idérigdom og forretningstæft, der fortsat udfolder sig hos Bak’s Bakery & Deli og i Seest Bageri med Mette og Claus Toft Hansen ved roret. Mon ikke Seest Bageri forsøger at forsvare 2022-titlen? Jeg håber på et brag af en kamp om romkugle-guldet,” siger John Jønsson.
KORT OM Danmarks Bedste Konditor 2024 – søndag den 17. marts
- Forsvarende 2022-mester: Louise Zeeb Engmann Randrup (daværende Johns Kagehus, nu Bautahøj Kursuscenter og Hotel).
- Ingen aldersbegrænsning. Så længe du har det relevante svendebrev og arbejder i Danmark, kan du gå efter titlen.
- Antal pladser: Fem.
- Når tilmeldingsdeadline – 17. december 2023 – er overskredet, og vi kender det eksakte antal konkurrence-ansøgere, starter evt. en overskuelig (kvalifikations)runde med indsendelse af præsentationer og produktbilleder.
KORT OM Danmarks Bedste Bager 2024 – mandag den 18. marts
- Forsvarende 2022-mester: Sanjiv Giri (Andersen Bakery).
- Ingen aldersbegrænsning. Så længe du har det relevante svendebrev og arbejder i Danmark, kan du gå efter titlen.
- Antal pladser: Fem.
- Når tilmeldingsdeadline – 17. december 2023 – er overskredet, og vi kender det eksakte antal konkurrence-ansøgere, starter evt. en overskuelig (kvalifikations)runde med indsendelse af præsentationer og produktbilleder.
KORT OM Danmarks Bedste Romkugle 2024 – tirsdag den 19. marts
- Vinder 2022: Seest Bageri.
- Vinder 2018: Bak’s Bakery & Deli i Middelfart.