Stadig flere leverandører af korttransaktioner tilbyder i udgangspunktet ej Dankort som en del af indløsningsviften.

Ovenstående betyder, at man ikke kan tage imod rene Dankort, og at alle betalinger i forretningen med Visa/Dankort og MasterCard/Dankort håndteres som et internationalt kort, hvilket typisk er dyrere, end hvis betalingen håndteredes som Dankort.

Det er samtidig blevet mere udbredt med fastpris-modeller uden Dankort, hvor den enkelte café, bager eller restaurant blot skal forholde sig til én fast sats pr. transaktion, som også dækker leje af terminal. Dette gør det dog svært at sammenligne data i en eksisterende aftale med separate priser for Dankort, internationale kort (debet/kredit) og terminal. Hvis du konkret vælger en fastprisløsning, hvor terminalleje og kortindløsning er samlet i én aftale, så er det ofte uden Dankort, og det medfører typisk også ganske lange bindingsperioder (ofte på op til tre år eller derover).

Derfor bør du/I tjekke givne vilkår nøje, inden du/I indgår en ny aftale.

Dankort er det billigste alternativ for alle forretninger

”Vi ser desværre, at flere forretninger går glip af fordelene ved en Dankort-aftale, ofte uden at de selv er opmærksomme på det. Dankort er det billigste alternativ for alle forretninger, så sørg for at tjekke, om Dankort fortsat er en del af aftalen – helst inden du skriver under – og hvad det betyder for dine samlede omkostninger,” siger Esben Torpe Jørgensen, direktør i Nets med ansvar for Dankort.

En aftale omkring indløsning af Dankort kan indgås direkte med Nets uafhængigt af, hvem du benytter som leverandør af international kortindløsning. Over de seneste år har fysiske forretninger haft mulighed for at betale en procentsats af kundernes køb med Dankort – frem for at skulle betale et løbende abonnement. Denne øgede fleksibilitet gør Dankort til det mest prisvenlige betalingsmiddel for alle forretninger. Herunder også bagerier og konditorier med mange små betalinger.

2023-prisen for at tage imod Dankort i fysiske forretninger er fastholdt på det lave 2022-niveau, hvor priserne faldt med otte procent.