Portræt af John Jønsson, formand for BKD i anledning af hans 60-års fødselsdag
John Jønsson, bagermester og formand for BKD (Bager- og konditormestre i Danmark) fylder 60 år. Med en livslang dedikation til bagerfaget har han markeret sig som en central skikkelse, både lokalt på Amager med Johns Kagehus og nationalt som formand for BKD og medlem af Dansk Erhvervs bestyrelse.
Et liv dedikeret til bagerfaget
Klokken 5.30 om morgenen står de første kunder i kø foran Johns Kagehus. Den kendte bagerforretning på Amager, lige bag lufthavnen, er favoritten, når lufthavnens medarbejdere skal have morgenbrød med til kollegerne.
John Jønsson har boet hele sit liv på Amager, hvor ”Johns Kagehus”, er en fast institution. Bageriet er kendt for sine produkter af høj kvalitet og sin evne til at kombinere traditionelle bagertraditioner med moderne innovation. Hvad siger du for eksempel til årets fastelavnsbolle? En croissant fyldt med de lækreste hjemmelavede cremer og skum. De blev revet væk. Eller fuldkornsbrød med 51 procent fuldkorn. Et brød der nærmest spurter ind på Top10 over, hvad du kan gøre af sunde ting ved din krop. Uden at det er tørt eller smuldrer (if you know, you know).
Og det er netop Johns kompromisløse tilgang til kvalitet og håndværk, der har sikret hans position som en af branchens respekterede profiler.

En respekteret skikkelse i bagerbranchen
John Jønsson er en respekteret skikkelse i bagerbranchen, ikke kun på grund af sin bager- og konditorfaglige viden, men også for sit engagerede arbejde med at styrke branchen som helhed.
Johns engagement i bagerfaget rækker langt ud over hans egen forretning. Som formand for BKD siden 2017 har han spillet en tidskrævende nøglerolle i at samle branchen og fremme dens interesser på politisk niveau.
Det er hævet over enhver tvivl, at Johns foreløbig otte år lange indsats i Dansk Erhvervs bestyrelse, har styrket bagerbranchens synlighed og indflydelse. Det gælder i kampen mod de daglige politiske fortrædeligheder, der kan ramme branchen, men det gælder også overenskomstforhandlinger, hvor forretningen på Amager må passes af familien, mens John forhandler flere dage i træk, ofte til langt ud på natten.
Men især ét politisk tema ligger tæt på Johns hjerte. Branchens fremtid. Hvordan sikrer vi attraktive arbejdsforhold, der gør det tillokkende for en ung at gå bager- eller konditorvejen som lærling? Og i den anden ende af bagerkarrieren: Hvordan sikrer vi, at det er muligt at sælge sin forretning videre til næste generation, når det er tid til at gå på pension? I dét arbejde, kan man være sikker på altid at møde en engageret John Jønsson i centrum.
Lokalt engagement og sportsstøtte
Ud over sin professionelle karriere er John en aktiv og synlig del af det lokale samfund på Amager. Han er trofast sponsor for Fremad Amager og BK Amager og bidrager dermed til udviklingen af lokalsamfundet gennem både fodbold og basketball i området. John er også en passioneret Brøndby-fan og kan ofte findes på sin faste plads på stadion ude på vestegnen.
Anerkendt deltager og dommer
Johns dybe faglige viden har gjort ham til en populær og respekteret deltager og dommer i bagekonkurrencer. Han er kendt for sin evne til at bedømme med skarphed og retfærdighed, og hans bidrag har været med til at højne niveauet i bagerfaget. Hans engagement handler ikke kun om konkurrencen, men om at styrke fagets udvikling og dele erfaringer med kommende generationer.
Privat
Privat bor John på Amager og er på 38’ende år gift med Marianne, som han ved enhver lejlighed roser for sin evne til at drible mellem rollerne som hustru, mor, bedstemor, bagermesterfrue og ”den der får det hele til at hænge sammen”.
Sammen har de børnene Morten, Line og Laura, der har beriget familien med 4 børnebørn.
Vi ønsker John Jønsson et stort tillykke med de 60 år og glæder os over, at bager- og konditorbranchen i mange år frem vil få glæde af hans indsats. Og at kunderne på Amager vil få glæde af hans fantastiske kager og brød.
Yderligere information
Adm. direktør Henrik Mühlendorph
BKD
Mobil: 22 66 96 44
Mail: hm@bkd.dk