Det er ikke kun vores humor, der er grovkornet
En Fuldkornsskala? Hvor grov må man egentligt være?
Det er ikke for at være grov, når vi nu siger, at vi skal spise mere fuldkorn. Og det er heller ikke bare fordi “nogen” siger det, eller fordi det står i Kostrådscirklen fra Fødevarestyrelsen. Nej det skal vi, fordi det er en af de allernemmeste måder at spise sundere på. Og fordi det er til gavn for både dig, klimaet og din forretning. Derfor.
Dine kunder vil handle sundt og klimavenligt
Fuldkornsskalaen er den branchespecifikke mærkningsordning, som giver dig mulighed for klart, tydeligt og enkelt at fortælle dine kunder, at de handler både sundt og klimavenligt, når de køber brød i bagerforretningen.
Kostrådscirklen fra Fødevarestyrelsen (den der har erstattet madpyramiden), anbefaler, at vi spiser masser af korn og brød – i særdeleshed masser af fuldkorn.
Vi har altså et officielt myndighedsstempel på, at vi, for både klimaets og vores egen sundheds skyld, bør spise rigelige mængder af fuldkornsprodukter.
En gylden mulighed
Den dagsorden skal bagerbranchen selvfølgelig helt ind i centrum af.
Fuldkornsskalaen giver vores branche en gylden mulighed for at øge vores folkelige appel, omsætning og markedsandele i forhold til andre fødevaregrupper.
Så derfor skal du tilmelde dig Fuldkornsskalaen.
Fuldkornsskalaen sikrer at:
- Forbrugerne får et hurtigt og enkelt overblik over, hvor meget fuldkorn der er i de brød, som bageren har på hylden.
- Virksomhederne får en nem beregningsmodel, der viser, hvor stor andelen af fuldkorn er i det enkelte brød.

Fortæl dine kunder, hvad de spiser
Go’ forretning og godt klima
Fuldkornsskalaen er:
- En troværdig mærkningsordning med fuld gennemsigtighed
- En ordning, som gør det nemt for forbrugerne at vælge
- Et værktøj udelukkende til bagerbranchen der giver øget sundhed og mindre klimabelastning.
- En beregningsmodel, der er nem for butikken at arbejde med
- Kunderne vil handle sundt og klimavenligt. Fuldkornsskalaen hjælper dem til lige præcis det. Derfor er Fuldkornsskalaen godt for din forretning.
Der er tale om et nyt og stærkt brancheinitiativ, som spiller perfekt sammen med de nye officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen.
Beregn selv fuldkornsprocenten i dit brød
Her du indtaste din opskrift og med det samme få svar på, om den opfylder reglerne samt i givet fald hvor stor fuldkornsprocent er.
Du kan også downloade regnemaskinen i Excel-format til dit eget skrivebord.
I samarbejde med

Lær hvordan Fuldkornsskalaen regner
Beregn selv fuldkornsprocenten i dit brød
Bestil dit markedsføringsmateriale
Tilmeld din virksomhed mærkningsordningen
Kostrådscirklen og Fødevarestyrelsen siger ”spis brød til”
Fødevarestyrelsen står bag Kostrådscirklen, som har erstattet den gamle madpyramide.
Kostrådscirklen viser dig, hvordan din mad kan se ud, hvis du vil spise planterigt, sundt og varieret. Og så anbefaler Kostrådscirklen, at vi spiser masser af korn og brød. Især det med fuldkorn.
Læs mere om Kostrådscirklen her
Fuldkornspartnerskabet støtter Fuldkornsskalaen
Fuldkornsskalaen bliver støttet af Fuldkornspartnerskabet, som bl.a. består af Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og Kræftens Bekæmpelse.
”Fuldkornspartnerskabet er glade for, at BKD tager et aktivt skridt for at øge fuldkornsandelen i bagerens sortiment. En ordning, der fremover vil gøre det nemmere for forbrugerne at tage et fuldkornsvalg hos håndværksbageren. Jo flere vi er, der arbejder for at øge fuldkornsindtaget – desto bedre er det”. Fuldkornspartnerskabet, 2024.
Læs mere om Fuldkornspartnerskabet her
Gratis for BKD medlemmer
Det er gratis for BKDs medlemmer og Valsemøllens kunder at være med i mærkningsordningen, mens det for andre årligt koster kr. 4.995.
Og er du med, er markedsføringsmaterialet også gratis 🙂