Det er ikke kun vores humor, der er grovkornet

En Fuldkornsskala? Hvor grov må man egentligt være?

Det er ikke for at være grov, når vi nu siger, at vi skal spise mere fuldkorn. Og det er heller ikke bare fordi “nogen” siger det, eller fordi det står i Kostrådscirklen fra Fødevarestyrelsen. Nej det skal vi, fordi det er en af de allernemmeste måder at spise sundere på. Og fordi det er til gavn for både dig, klimaet og din forretning. Derfor.

Dine kunder vil handle sundt og klimavenligt

Fuldkornsskalaen er den branchespecifikke mærkningsordning, som giver dig mulighed for klart, tydeligt og enkelt at fortælle dine kunder, at de handler både sundt og klimavenligt, når de køber brød i bagerforretningen.

Kostrådscirklen fra Fødevarestyrelsen (den der har erstattet madpyramiden), anbefaler, at vi spiser masser af korn og brød – i særdeleshed masser af fuldkorn.

Vi har altså et officielt myndighedsstempel på, at vi, for både klimaets og vores egen sundheds skyld, bør spise rigelige mængder af fuldkornsprodukter.

En gylden mulighed

Den dagsorden skal bagerbranchen selvfølgelig helt ind i centrum af.

Fuldkornsskalaen giver vores branche en gylden mulighed for at øge vores folkelige appel, omsætning og markedsandele i forhold til andre fødevaregrupper.

Så derfor skal du tilmelde dig Fuldkornsskalaen.

Fuldkornsskalaen sikrer at:

  • Forbrugerne får et hurtigt og enkelt overblik over, hvor meget fuldkorn der er i de brød, som bageren har på hylden.
  • Virksomhederne får en nem beregningsmodel, der viser, hvor stor andelen af fuldkorn er i det enkelte brød.

Fortæl dine kunder, hvad de spiser

Go’ forretning og godt klima

Fuldkornsskalaen er:

  1. En troværdig mærkningsordning med fuld gennemsigtighed
  2. En ordning, som gør det nemt for forbrugerne at vælge
  3. Et værktøj udelukkende til bagerbranchen der giver øget sundhed og mindre klimabelastning.
  4. En beregningsmodel, der er nem for butikken at arbejde med
  5. Kunderne vil handle sundt og klimavenligt. Fuldkornsskalaen hjælper dem til lige præcis det. Derfor er Fuldkornsskalaen godt for din forretning.

Der er tale om et nyt og stærkt brancheinitiativ, som spiller perfekt sammen med de nye officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen.

Lær hvordan Fuldkornsskalaen regner

Se beregningsmodellen

Beregn selv fuldkornsprocenten i dit brød

Hent regne-arket her

Bestil dit markedsføringsmateriale

Bestil det her

Tilmeld din virksomhed mærkningsordningen

Tilmeld dig her

Kostrådscirklen og Fødevarestyrelsen siger ”spis brød til”

Fødevarestyrelsen står bag Kostrådscirklen, som har erstattet den gamle madpyramide.

Kostrådscirklen viser dig, hvordan din mad kan se ud, hvis du vil spise planterigt, sundt og varieret. Og så anbefaler Kostrådscirklen, at vi spiser masser af korn og brød. Især det med fuldkorn.

Læs mere om Kostrådscirklen her

Fuldkornspartnerskabet støtter Fuldkornsskalaen

Fuldkornsskalaen bliver støttet af Fuldkornspartnerskabet, som bl.a. består af Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og Kræftens Bekæmpelse.

”Fuldkornspartnerskabet er glade for, at BKD tager et aktivt skridt for at øge fuldkornsandelen i bagerens sortiment. En ordning, der fremover vil gøre det nemmere for forbrugerne at tage et fuldkornsvalg hos håndværksbageren. Jo flere vi er, der arbejder for at øge fuldkornsindtaget – desto bedre er det”. Fuldkornspartnerskabet, 2024.

Læs mere om Fuldkornspartnerskabet her

Gratis for BKD medlemmer

Det er gratis for BKDs medlemmer og Valsemøllens kunder at være med i mærkningsordningen, mens det for andre årligt koster kr. 4.995.

Og er du med, er markedsføringsmaterialet også gratis 🙂

Bestil markedsføringsmateriale til din butik her