
PRESSEMEDDELELSE:
Bagerbranchen er en stærk branche med solid økonomi
Danmarks Statistik er for tiden et overflødighedshorn af positive tal fra Bagerbranchen
De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at bagerbranchen står økonomisk stærkere end længe.
- Den gennemsnitlige soliditetsgrad er steget fra 32,0 til 36,4
- Den gennemsnitlige likviditetsgrad fra 74,3 til 90,6.
Den stigende soliditet betyder, at bageriernes evne til at bære tab og stå imod i usikre tider er forbedret markant.
Virksomhedernes egenfinansiering er således steget, hvilket alt andet lige gør bagerierne mindre afhængige af lån og kredit. Samtidig viser den højere likviditet, at virksomhederne har et stærkere økonomisk beredskab. Jo højere likviditetsgraden er, desto bedre er virksomheden i stand til at indfri gældsforpligtelser og betale de løbende driftsudgifter.
Summa summarum: Den danske bagerbranche står økonomisk stærkere og på et mere solidt fundament end i mange år.
Tryghed for samarbejdspartnere og investorer
”For leverandører og investorer er det et klart signal: Bagerbranchen er en stabil branche at samarbejde med. Man kan sove roligt, når man har kunder eller partnere i den danske bagerbranche,” siger Henrik Mühlendorph.
Udviklingen peger dermed på en branche med god drift, solid egenkapital og sund økonomistyring.
”Tallene bekræfter det, vi oplever blandt vores medlemmer: Bagerbranchen er generelt sund og veldrevet. Mange bagere har investeret fornuftigt, og flere nye virksomheder formår at etablere sig på et solidt økonomisk grundlag,” siger Henrik Mühlendorph, administrerende direktør i BKD.
En stabil branche med fremgang
De positive tal skal lægges på toppen af, at branchen har rundet en samlet årlig omsætning på over 5 milliarder kroner, mens antallet af konkurser er holdt på et historisk lavt niveau.
”Vi ser en branche, der har fundet et sundt økonomisk leje. Der er fokus på kvalitet, drift og langsigtet forretning og ikke på hurtige gevinster,” tilføjer Henrik Mühlendorph.
Om udviklingen
Udviklingen bygger videre på flere års positive tendenser i branchen. Siden 2012 er soliditetsgraden næsten tredoblet, og omsætningen i bagerbranchen er steget markant. BKD vurderer, at fremgangen vil fortsætte, drevet af fokus på kvalitet, dansk håndværk og stigende forbrugertillid.
Yderligere information
Adm. direktør Henrik Mühlendorph, BKD
Mobil: 22 66 96 44 – Mail: hm@bkd.dk








