Andreas (t.v.) sammen med bagermester Mark Mikkelsen

Der er lige så mange grunde til at blive bagerlærling, som der er bagerlærlinge. Vi har spurgt nogle af dem hvorfor, de har valgt bagervejen.
Denne gang er det Andreas Winther
fra Guldægget Bakery, Esbjerg, der fortæller.

”Da jeg blev student, gik jeg lidt rundt om mig selv, og vidste ikke rigtig, hvad jeg nu skulle lave. Men så så jeg en annonce hvor Guldægget Bakery i Esbjerg søgte en chauffør. Det job søgte jeg og fik.

Men det endte med, at jeg fik lov at snuse lidt til arbejdet i bageriet — og jeg fandt hurtigt ud af, at det faktisk var ret sjovt.

Vi blev enige om en læreplads, og jeg har været glad for det lige siden.

Fantastiske kolleger og en god chef

Jeg er bagerlærling hos Guldægget Bakery i Esbjerg, og jeg bliver færdigudlært i december 2026. Jeg har nogle fantastiske kolleger, og der er mange unge mennesker. Vi ses også udenfor arbejdet, og der bliver virkelig lært fra sig. Min leder er ung og supergod til at lære fra sig — det betyder meget.

Jeg bliver stolt af mit fag, når jeg får ros — og når kollegerne er glade for, at jeg er der.

Fødevare kræver opmærksomhed

Det kræver selvfølgelig, at man kan holde hovedet koldt, for der er tit mange bolde i luften på én gang. Og så har jeg også skulle vænne mig til, hvor meget opmærksomhed det kræver at arbejde med fødevarer.

Men jeg er blevet mere og mere glad for arbejdet. Det vokser på mig.

Mødetiderne generer mig ikke. Produktionen kører fra klokken syv, og selvom der stadig er lidt natarbejde, så er det langt fra, som folk tror. Hvis nogen går rundt og tror, at bagerfaget kun handler om natarbejde, så tager de fejl. Sådan er det slet ikke mere.

Mit bedste råd til andre, der overvejer at blive bagerlærling, er: Prøv det. Det er faktisk ret fedt.”

Vil du vide lidt mere om Andreas’ læreplads Guldægget Bakery i Esbjerg? Så er der link deres Facebookside her: Guldæggets Facebookside