Der er lige så mange grunde til at blive bagerlærling, som der er bagerlærlinge. Vi har spurgt nogle af dem hvorfor, de har valgt bagervejen.
Denne gang er det Søren Søndergaard
fra Nicolai’s Bageri i Køge, der fortæller.

“Jeg har altid vidst, at jeg ville arbejde med mad. Det kommer nok fra alle de timer, jeg har brugt i køkkenet sammen med min mor og farmor. Vi bagte og hyggede os – og jeg elskede det.

Da jeg gik i 8. klasse, kom jeg i praktik hos Nicolai i bageriet. Jeg var solgt med det samme. Kort tid efter fik jeg et weekendjob dér, og efter 9. klasse tilbød Nicolai mig en læreplads. Det sagde jeg selvfølgelig ja til. Og den 8. maj i år bestod jeg så svendeprøven med en sølvmedalje – så nu er jeg udlært bager.

Ikke noget, alle bare lige kan finde ud af

Jeg er virkelig stolt af mit fag. Især når kunderne roser det, jeg har lavet. Det er altså ikke noget, alle bare lige kan finde ud af. Hvis man vil noget med det – og det vil jeg – så er det virkelig på højt niveau.

Da jeg gik på fagskolen, kom min lærer hen til mig og sagde, at han synes, jeg skulle stille op i Skills-konkurrencerne. Det gjorde jeg så – både i 2023 og 2024. Først blev det til en fjerdeplads, og året efter nappede jeg andenpladsen. Det er jeg faktisk ret stolt af.

Gode kolleger i bageriet

Jeg har altid haft nogle gode kolleger i bageriet. De har været mega gode til at lære fra sig – men det handler også om, at hvis man selv gider lære noget, så gider de også lære fra sig. Sådan fungerer det bare.

Vi har det godt sammen, men man bliver også hurtigt voksen i det her fag. Når jeg ser tilbage, kan jeg da godt tænke, at jeg måske var lige ung nok, da jeg startede. Der er mange beslutninger, der skal tages – og det er ikke altid småting.

Men når man først kommer ind i det, så er det faktisk mig, der bliver spurgt til råds af de nye. Det er ret sejt. Jeg har også fået lov til at sætte mit eget præg på arbejdet – det gør, at man ikke bare bliver en kopi af mester. Det er et kreativt fag, hvor man kan udvikle sig.

Der skal være tid til andet i livet

Nogle gange tænker jeg da på, om jeg en dag skal have mit eget bageri. Men når jeg ser på, hvor travlt mester har, så tænker jeg også, at jeg gerne vil have tid til andet i livet. Derfor gør det mig heller ikke noget at stå tidligt op – så har jeg jo fri tidligt og kan nå at træne og lave andre ting. Men det tog da lige lidt tid at vænne sig til!”

Vil du vide lidt mere om Sørens læreplads Nicolai’s Bageri? Så er der link deres hjemmeside her: Nicolai’s Bageri