52-årige Claus Bergmann Gether (tv.), der oprindelig er uddannet kok, startede som cheføkonom i BKD just efter nytår, og han glæder sig til at skabe værdi ved at give finansielle ind- og overblik.

Claus Bergmann Gether er både på hjemmebane i privatkøkkenet på Vesterbro (med eksempelvis sprøjteposer eller udbenerknive i hænderne) og foran en computerskærm i BKD-sekretariatet på Islands Brygge. Vores nye cheføkonom mestrer nemlig at afkode finansielle nøgletal i alenlange Excel-ark, ligesom hustruen Charlott og parrets næsten voksne børn, Albert og Daniel, nyder at få serveret Gether-hittet: Braiseret rådyrhals med svampe, persille og kartoffelmos.

”Det er de færreste, som bruger halsen fra rådyret. Men det er et ganske utroligt stykke kød. Og der er rigeligt til fire-seks personer,” siger Claus Bergmann Gether.

Før et cand.polit.-studium banede vejen for rene økonomijobs i Forsvarskommandoen, hos Københavns Kommune og Ismageriet ApS, var en kokkeuddannelse motoren i Claus Bergmann Gethers professionelle virke. CV’et vidner om massevis af produktions- og ledelseserfaring fra bl.a. Hotel Marienlyst i Helsingør, Noma, Bojesen Chokolade, Nimb og Bregnerød Kro.

”Jeg elsker stadig at bage, og jeg elsker at lave mad. For mig er det at stå i et køkken blevet ren afslapning. Familien og jeg er glade for de store klassikere, men vi synes også, det er sjovt at udvikle dem. Eller prøve helt nye veje. Nytårsaften bød dog på Beef Wellington a la de gode gamle dage. Desserten var omvendt en hjemmevariation over det franske vidunder: Tarte Tatin. I stedet for æbler brugte vi ovnbagte karamelliserede ananas, og mørdejen/butterdejen var skiftet ud med en meget luftig sandkage. Dette kunne så suppleres med passionsfrugt-smørcreme,” fortæller Claus Bergmann Gether, der svarer kvikt og konsekvent på, hvad medlemmerne kan forvente i det fremadrettede samspil.

Grundig, analytisk og detaljeorienteret

”Jeg ser mig selv som værende en grundig, analytisk og detaljeorienteret medarbejder. Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt, for at skabe brancheøkonomisk merviden for dels BKD’s medlemmer og så dem, der stiller likviditet til rådighed,” siger Claus Bergmann Gether, og han fremhæver især tiden hos Bojesen Chokolade (dessertkok, 2007-2008) og Ismageriet (økonomichef, 2017-2022), som to vidt forskellige, men nu meget givende nedslag i puljen af erfaringer.

Hårdt fysisk arbejde, tilberedning, salg af brød/kager/chokolade, regnskabsteknikaliteter, webshop-udvikling, beregning af punktafgifter etc. Claus Bergmann Gether kender til det hele.

”Det er virkelig et drømmejob at kunne rådgive og stable en ny brancheøkonomisk funktion på benene med udgangspunkt i alt det, jeg tidligere har beskæftiget mig med. Fritiden går med familien og altså gerne sammen i køkkenet. Jeg har også jagttegn, og jeg kan indimellem findes på en skydebane,” siger Claus Bergmann Gether.