Branchen i tal

Overblik, statistikker og sammenligninger

Vi giver primært vores medlemmer og udvalgte interessenter muligheden for at få et unikt dataindblik i bager- og konditorbranchen (anno tingenes tilstand LIGE NU).

Prisudvikling/inflation

her indsigt i, hvordan priser/inflationen – siden 2015 – har udviklet sig inden for de energi- og varegrupper, der er mest relevante for danske bagere og konditorer. Opgørelsen bygger på data fra Danmarks Statistik, og den viser blandt andet prisen på elektricitet og gas for erhvervskunder fordelt over tid. I oversigten finder du også indekserede priser for de vigtigste bageri- og dejprodukter – både varer, der importeres, og den indenlandske vareforsyning.

Hele grundtanken med at oprette en brancheøkonomisk funktion i BKD er, at alle vores medlemmer bliver bedre til at styre og udvikle givne virksomheder på baggrund af dokumenterede erfaringer/viden – og ikke kun med udgangspunkt i traditioner og fornemmelser. Når vores viden skal bruges som et pejlemærke for forretningsudvikling, er det naturligvis helt afgørende, at navigationsværktøjet er kalibreret præcist.

Henrik Mühlendorph (th.), adm. direktør i BKD

Nøgletal: Et analytisk spadestik dybere

Kompendiet Nøgletal, Nøgletalsanalyse og nøgletals-sparring med cheføkonom Claus Bergmann Gether er målrettet BKD-medlemmer, som gerne vil et spadestik dybere og bruge konkrete regnskabstal til at blive klogere på egen virksomhed. Nøgletal er helt grundlæggende forholdstal. Et nøgletal viser en sammenhæng, fordeling eller opsummering af to eller flere forskellige regnskabsområder.

Fra tanke til handling og merværdi

  1. Læs minimum indledningen i kompendiet Nøgletal.
  2. Find de seneste tre-fire års regnskaber frem. Eller endnu mere finansiel historik.
  3. Investér lidt tid i at navigere rundt i Nøgletalsanalyse.
  4. Book et telefonisk nøgletals-rendezvous (15-30 minutter) med BKD-cheføkonom Claus Bergmann Gether (54348525 / cbg@bkd.dk).
  5. Next? Det afhænger af samtalen med Claus.

Alt om OK23

Overenskomstforhandlingerne, OK23, viste sig at være lige så vanskelige at komme i mål med, som vi havde forventet og frygtet. Online-værktøjet, du bl.a. finder her, indikerer, hvad OK23 medfører af ekstraudgifter for virksomhedsejere i bager- og konditorbranchen.