Så er det ved at være tid til DM i Skills 2024. Så sæt kryds i kalenderen og giv det en seriøs overvejelse, om ikke du skulle komme forbi. Det er cremen af bager- og konditorbranchens fremtid, der viser, hvad de kan. Og det er ikke så lidt.
DM i Skills har en eneste opgave: At bringe mere fokus på erhvervsuddannelserne. Og den opgave løser de faktisk ret godt.
Eller som Henrik Jonsbak, Formand for Det Faglige Fællesudvalg (DFFU) og medlem af BKD’s bestyrelse begejstret sagde, da DM i Skills senest blev afholdt:
Meget mere end en konkurrence
”DM i Skills er ikke bare en konkurrence for bl.a. talentfulde bagere og konditorer. Det er et suverænt udstillingsvindue for fagene, uddannelserne og en given branche som helhed. Man skal ikke gå meget rundt i hallerne på konkurrencedagene, førend det er åbenlyst, at netop bager- og konditorkonkurrencerne har en særlig appel. Det er vi stolte over.”
Talentpleje på den fede måde
DM i Skills er rendyrket talentpleje på den fede måde. Her kan du nemlig opleve, når de dygtigste lærlinge og elever fra erhvervsuddannelserne gennem konkurrencer viser – og yder – deres bedste.
Oveni det kan du lægge den internationale dimension. Gennem kvalifikation til de internationale mesterskaber EuroSkills og WorldSkills får de bedste DM i Skills-deltagere nemlig mulighed for at afprøve færdighederne i i konkurrence med de bedste i verden. Deltagernes netværk udvides, og der hentes nye ideer i at se nye og andre løsningsmodeller, end dem vi kender fra Danmark.
Ideer som om få år er ude og arbejde i bager- og konditorforretninger i hele landet. Så ja, det er nok en god idé at følge med fra første række.
Konkurrencedeltagere – bager:
- Line Munk Erikslev, KonditorBager i Ørum (UCH Holstebro)
- Heidi van Vliet, KonditorBager i Outrup (UCH Holstebro)
- Søren Søndergaard, Nicolai’s Bageri i Køge (ZBC)
- Josefine Trudslev Thomsen, KonditorBager i Brønderslev (TECHCOLLEGE)
- Line Knudsen, Kvickly i Svendborg (Kold College)
- Victoria Klavina Hansen, Pompei i Ribe (Kold College)
Konkurrencedeltagere – konditor:
- Emilie Striboll, Vanilla Chocolatier og Konditori i Vejle (ZBC)
- Josefine Johansen, Restaurant Lillering Skov i Galten (ZBC)
- Angelene Brillo, MIB Bagværk (ZBZ)
Tid og sted
Den 18.-20. april 2024 på Dyrskuepladsen i Roskilde, Darupvej 19, 4000 Roskilde
Åbningstider:
- Torsdag den 18. april kl. 08.00-17.00
- Fredag den 19. april kl. 08.00-17.00
- Lørdag den 20. april kl. 08.00-14.00
Gratis adgang alle dage
Gratis parkering på parkeringsområdet på Darupvej
Tak til sponsorerne
Uanset hvor talentfulde de kommende bagere og konditorer er, så koster denne her form for talentpleje både kroner og timer. Og mange af dem. Så derfor skal der lyde en stor tak til alle vores sponsorer:
- Callebaut
- FC Strømmen
- Jeros
- Danæg
- Good Food Group
- LC Lauritzen
- Valsemøllen
- Bent Brandt Storkøkken
- Nordic Sugar
- Havnemøllen
- Odense Marcipan
- Condi
- Puratos
- Bager og Konditormestre i Danmark
- Fødevareforbundet NNF
- Dragsbæk Margarine
- Kold College
- ZBC Ringsted
- Uddannelsescenter Holstebro
- Tech College
- Københavns Konditor Laug
- Københavns Bager Laug
- Credin’ Legat
- Brugsforeningens Arbejdsgiverforening
- COOP
- KonditorBager
- Bagergruppen
- Dansk Erhverv
Kort og godt om DM i Skills
SkillsDenmark arbejder for mere fokus på erhvervsuddannelserne SkillsDenmark er en non-profit-organisation bakket op af undervisningsministeriet, arbejdsmarkedets parter, faglige udvalg, erhvervsskoler, fonde og virksomheder.
.