Fuldkornsskalaen
En Fuldkornsskala? Hvor grov må man egentligt være?
Det er ikke for at være grov, når vi nu siger, at vi skal spise mere fuldkorn. Og det er heller ikke bare fordi “nogen” siger det, eller fordi det står i Kostrådscirklen fra Fødevarestyrelsen. Nej det skal vi, fordi det er en af de allernemmeste måder at spise sundere på. Og fordi det er til gavn for både dig og klimaet. Derfor.
Fødevarestyrelsen siger spis, spis, spis…
Kostrådscirklen fra Fødevarestyrelsen (den der har erstattet madpyramiden), anbefaler, at vi spiser masser af korn og brød – i særdeleshed masser af fuldkorn.
Og med Fuldkornsskalaen får du et hurtigt og enkelt overblik over, hvor meget fuldkorn der er i de brød, din lokale bager har bagt til dig.
Hos din lokale bager får du sundt brød
Fuldkornsskalaen er et nyt og stærkt initiativ fra bagerbranchen, som spiller perfekt sammen med de nye officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen.
Fuldkornsskalaen er:
- En troværdig mærkningsordning med fuld gennemsigtighed
- En ordning, som gør det nemt for dig som forbruger at vælge
- Et værktøj beregnet til bagerbrød som hjælper dig til at handle sundt og klimavenligt.
- Derfor er Fuldkornsskalaen godt for både dig og klimaet.
Lær hvordan Fuldkornsskalaen regner
Lær mere om hvordan Fuldkornsskalaen regner
Se hvad Kostrådscirklen siger om brød og korn
Besøg bagerens egen side om Fuldkornsskalaen
Kostrådscirklen og Fødevarestyrelsen siger ”spis brød til”
Fødevarestyrelsen står bag Kostrådscirklen, som har erstattet den gamle madpyramide.
Kostrådscirklen viser dig, hvordan din mad kan se ud, hvis du vil spise planterigt, sundt og varieret. Og så anbefaler Kostrådscirklen, at vi spiser masser af korn og brød. Især det med fuldkorn.