Fra 1. oktober er det slut med den velkendte gule kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen. Til gengæld erstattes kontrolrapporten af et smiley-mærke i A5-størrelse uden ret meget tekst.

Mærket vil alene vise data om virksomheden, en stort smiley-symbol, der angiver seneste besøgs aktuelle resultat, de foregående to smiley-resultater og en scan-bar QR-kode, hvis kunden vil ind og læse kontrolrapporten, som ligger til grund for den modtagne smiley.

Dette betyder også, at kontrolrapporten ikke fremover udleveres i fysisk form, når besøget afsluttes – i stedet modtager man som virksomhed alene smiley-mærket til ophængning, mens kontrolrapporten sendes digitalt til virksomhedens e-boks og uploades via www.findsmiley.dk.

Hvis man som virksomhed ønsker at vise sine kunder, hvad der ligger til grund for det modtagne smiley-resultat, må man selv printe rapporten fra sin e-boks eller www.findsmiley.dk og hænge denne op sammen med det udleverede smiley-mærke.

  • Fra 1. oktober 2023 vil kontrollen udlevere et smiley-mærke i A5-størrelse, der skal hænges op og erstatte de velkendte gule kontrolrapporter.
  • I løbet af oktober udsender Fødevarestyrelsen smiley-mærker til samtlige detailvirksomheder i systemet.
  • Smiley-mærket skal stadig hænge, så det kan ses og scannes, inden kunderne betræder forretningsområdet.
  • Der skal stadig linkes op til virksomhedens seneste fire smiley-rapporter på www.findsmiley.dk fra hjemmesider, hvor virksomheden markedsfører sig selv og derudover fra SoMe-sider a la Facebook, Instagram, TikTok mv, hvor der sker en reel handel mellem virksomheden og kunder.