Den 1. april steg priserne for Dankort aftaler i fysisk handel med 8,9 %. Årsagen er, at antallet af betalinger med Dankort falder og omkostningerne for at drive Dankortet stiger.

8,9 % lyder af meget, men det skal forstås som en stigning på tværs af hele Dankort prismodellen.

Det betyder, at der hvor du for en given periode tidligere skulle have betalt f.eks. 100 kr., vil prisen efter stigningen være på 108,90 kr.

Gennemsnitsprisen er uændret

Gennemsnitsprisen for at tage imod Dankort i fysiske butikker ligger stadigvæk på 0,20 % i kortgebyr og dermed er Dankort fortsat klart det billigste kort at tage imod betaling med.

Lad os komme med et eksempel:

Modtager din forretning 40.000 betalinger om året og har en omsætning på 3 mio. kr., kan du spare op til 23.400 kr. om året, hvis dine kunder betaler med Dankort fremfor med andre kort, der har et kortgebyr på 1,0 %.

Så det er altså stadigvæk god og sund forretning at tage imod Dankort.

Hvorfor betaler færre med Dankort?

De danske forbrugere betaler i stigende grad med Apple Pay. Det er desværre ikke godt nyt for butikkerne.

Når kunderne betaler med Visa/Dankort i Apple Pay, fremfor med deres fysiske Visa/Dankort, bliver betalingen nemlig en Visa-betaling, som er dyrere.

Danske Bank har indtil videre som den eneste bank givet deres kunder mulighed for at betale med Dankort i Apple Pay, men flere banker er heldigvis på vej. Så indtil videre kan det godt betale sig for dig at opfordre dine kunder til at betale med deres fysiske Visa/Dankort i stedet for med mobilen.

Spar penge ved at skifte prismodel

Der er to forskellige prismodeller at vælge imellem, hvad angår Dankort i din fysiske butik: Dankort FAST og Dankort PROCENT. Det er ikke uvæsentligt for bundlinjen, hvilken af de to modeller du vælger. 

Med Dankort FAST betaler du en fast abonnementspris, hvorimod du med Dankort PROCENT betaler en procentdel af omsætningen i butikken. Så hvis der er måneder, hvor salget daler, betaler du tilsvarende mindre for at tage imod Dankort med en Dankort PROCENT aftale. 

Dankort PROCENT er den billigste model for langt de fleste bagerforretninger. Kontakt Nets på telefon 44 89 24 80 og hør hvor meget du kan spare ved at skifte.

Eller skift selv din prismodel her: https://www.nets.eu/dk-da/spforms-popups/Pages/Dankort-Valg-af-Dankort-prismodel.aspx

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte Nets, hvis du har nogle spørgsmål:

ms-partnerleads-dk@nets.eu

.