Fem forrygende allierede
Dansk Erhverv, Det Faglige Fællesudvalg for bager- og konditorfagene (DFFU), Jysk Fynsk Bager- og Konditormesterforening, Københavns Bagerlaug og Konditorlauget er nære allierede i vores bestræbelser på at gøre en skøn branche endnu bedre.
Dansk Erhverv
BKD har siden 2012 været en del af Dansk Erhverv, og som medlem af BKD er man inkluderet i Dansk Erhverv. Sammen forhandler vi løn- og arbejdsvilkår for de ansatte i bager- og konditorbranchen; fra ungarbejderen over bagerjomfruen til svendene i produktionen. Selve forhandlingsretten ligger hos Dansk Erhverv.
I Dansk Erhverv knokles der hver dag på vegne af cirka 18.000 medlemsvirksomheder og flere end 100 brancheforeninger (herunder altså BKD). Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for et af verdens mest handlekraftige erhvervsliv.
Der tilbydes rådgivning inden for medarbejder- og virksomhedsforhold og politisk gennemslagskraft. Indsatser bygger udelukkende på medlemmernes aktive deltagelse i netværk og udvalg.
Danmark skal være verdens bedste land at drive virksomhed i. Til gavn for arbejdspladser, velstand og Danmark i fremgang. Dette er den klare vision i Dansk Erhverv.
Juridisk hotline for medlemmer: 33746400 (mandag-fredag kl. 08.30-16.30).
Det Faglige Fællesudvalg for bager- og konditorfagene (DFFU)
Foruden at udbyde skræddersyede løsninger samt rådgivning, en række services og kontante medlemsfordele bidrager BKD til at sikre høj kvalitet i bager- og konditoruddannelserne.
Det er dog Det Faglige Fællesudvalg for bager- og konditorfagene (DFFU), der såvel juridisk som i praksis varetager alle aspekter af uddannelsen til håndværksbager, detailbager og konditor. DFFU har – så at sige – fingrene i alt: Afholdelse af svendeprøver, godkendelser af virksomheder som praktiksteder til at have lærlinge, udstedelse af svendebreve, indstilling til fagenes medaljer ved svendeprøver, DM i Skills-afvikling og meget, meget mere.
DFFU drives af arbejdsgivere (BKD/Dansk Erhverv) og arbejdstagere (Fødevareforbundet NNF) i fællesskab. BKD-bestyrelsesmedlem Henrik Jonsbak er p.t. formand for DFFU, mens Henrik Tonnesen (afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne) er næstformand. Uddannelseskonsulent i DFFU er Erik Jensen.
Hvad angår DFFU’s forankring, henvises til Lov om erhvervsuddannelser, og arbejdet udføres med baggrund i Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser.
Kontakt DFFU via dffu@dffu.dk og 33779177 (mandag-torsdag kl. 08.30-15.00, fredag kl. 09.00-14.00).
Jysk Fynsk Bager- og Konditormesterforening
Formålet her er at fremme det kollegiale sammenhold mellem medlemmerne. Faglighed, fællesskab og lidt festivitas er især i højsædet ved det årlige bagermestertræf, og når Jysk Fynsk Bager- og Konditormesterforening inviterer til Bagermik, som også involverer branchens leverandører.
Hvedekampagner og sommerhusudlejning er andre væsentlige medlemsfordele. Også personale kan på lejebasis gøre brug af sommerhusene i Skagen og Lalandia Billund.
Er du medlem af Jysk Fynsk Bager- og Konditormesterforening, kan du booke sommerhus her: BOOKING AF SOMMERHUS
Årligt kontingent: Kr. 1.000 plus moms.
For mere information, kontakt: Formand Lars Brandt (Kageboden i Fredericia), 75920134.
Københavns Bagerlaug
Kagens Dag, kampagner til ære for klassikere, høstfest og uddeling af Dronninge Medaljer til medborgere på plejehjemmene i hovedstadsområdet.
Københavns Bagerlaug værner om det nære, og det er et inkluderende fællesskab, som kan spores tilbage til 1200-tallet. Den 23. juli 1683 er dog den officielle stiftelsesdato. Via medlemskab støttes stolte traditioner. En uddannet bager bager brød, der smager, lyder devisen.
Københavns Bagerlaug råder over godt 75 lejligheder, man som medlem har mulighed for at tilgå.
Årligt kontingent: Kr. 1.500 plus moms.
For mere information, kontakt: Oldermand Erik Ellitsgaard (indehaver af Eriks Bageri på Amager), 28450845.
Konditorlauget
Her arbejdes for synlighed af og kendskab til hele branchen. Konditorlauget dækker lidt af det hele – over det hele. Konditorlauget støtter økonomisk: Konditorlandsholdet, Innovationsudvalget, rådgivende økonom for iværksætteri, fagkonsulent og DM i Skills. Konditorlauget er involveret i udformning af svendeprøver, bedømmelse og medaljeoverrækkelser mv.
Konditorlauget er for alle hjemlige konditorer, og ny-udlærte får et gratis medlemsår. Som medlem kan du deltage i mange arrangementer – ikke mindst Årets Kage.
Derudover afholdes bl.a. fredagsbar, fyraftensmøder, julehygge, seniorture og høstfest. Et medlemskab af Konditorlauget giver endvidere mulighed for at ansøge om et potentielt lejemål i særdeles attraktivt lejlighedskompleks på Gammel Kongevej på Frederiksberg.
Så sæt røremaskinen på pause og nyd fællesskabet.
Årligt kontingent for selvstændige: Kr. 1.500 inkl. moms.
Årligt kontingent for svende: Kr. 750 inkl. moms.
For mere information, kontakt: Oldermand Mette Søgaard (indehaver af Conditori & Café H.C. Andersen på Frederiksberg), 26328098.