Velkommen i branchen

En uddannelse til bager og/eller konditor er vejen til et kreativt, evt. selvstændigt job, hvor du kan få hele verden som din arbejdsplads. Den danske bager- og konditoruddannelse hører til blandt de bedste i verden. Derfor er uddannede svende ganske eftertragtede, og vi har brug for mange flere af slagsen.

Det Faglige Fællesudvalg for bager- og konditorfagene

I BKD bidrager vi til at sikre høj kvalitet i bager- og konditoruddannelserne.

Det er Det Faglige Fællesudvalg for bager- og konditorfagene (DFFU), der både juridisk og i praksis varetager alle aspekter af uddannelsen til håndværksbager, detailbager og konditor:

  • Afholdelse af svendeprøver.
  • Godkendelser af virksomheder som praktiksteder til at have lærlinge.
  • Udstedelse af svendebreve.
  • Indstilling til fagenes medaljer ved svendeprøver.
  • DM i Skills-afvikling.
  • Og meget, meget mere.

DFFU drives af arbejdsgivere (BKD/Dansk Erhverv) og arbejdstagere (Fødevareforbundet NNF) samt Københavns Konditerlaug i fællesskab.