Danmarks Bedste Tørkage 2022

10. plads

Linda Bosse, Bosses Bageri og Konditori, Østerbrogade 132, 2100 København Ø

Sådan gør du

Mazarinmasse med chokoladetrøffel:


2kg Kranse XX
2kg sukker
2kg Røremargarine
200g mel
400g chokoladetrøffel

Karamel


1ds kondenseret mælk

Hovedopskrift


45g Mazarinmasse med chokoladetrøffel
5g Karamel
10g Nøddeblanding

Pynt


Chokoladetrøffel ca. 2 g

Fremgangsmøde


Mazarinmasse med chokoladetrøffel:
Sukekr og masse køres sammen. tilsæt røremargarine lidt efter lidt og derefter æg på samme måde. Til saidst tilsættes melet, der vendes i. Bland til sidst chokoladetrøffel i

Karamel:
Dåsen med kondenseret mælk koges 3 timer til karamel

Den færdige kage:

  1. Sprøjt 45 g mazarinmasse med chokoladetrøffel i en gummiform og bag på 160 °C ca. 30 min
  2. Kom 5 g karamelfyld på og læg 10 g nøddemasse på toppen.
  3. Bages igen på 200 °C i 7 min
  4. Når kagen er kølet af, tages den ud af formen og sprøjtes med en lille roset chokoladetrøffelse og pyntes med en hasselnød og guldstøv

Vægt: 62
Udbytte: 1

Tankerne bag det udviklede kage


Fortolkning af en gammel klassiker, der er over 50 år gammel og fortsat holder den dag i dag.