Danmarks Bedste Tørkage 2022
10. plads
Linda Bosse, Bosses Bageri og Konditori, Østerbrogade 132, 2100 København Ø
Sådan gør du
Mazarinmasse med chokoladetrøffel:
2kg Kranse XX
2kg sukker
2kg Røremargarine
200g mel
400g chokoladetrøffel
Karamel
1ds kondenseret mælk
Hovedopskrift
45g Mazarinmasse med chokoladetrøffel
5g Karamel
10g Nøddeblanding
Pynt
Chokoladetrøffel ca. 2 g
Fremgangsmøde
Mazarinmasse med chokoladetrøffel:
Sukekr og masse køres sammen. tilsæt røremargarine lidt efter lidt og derefter æg på samme måde. Til saidst tilsættes melet, der vendes i. Bland til sidst chokoladetrøffel i
Karamel:
Dåsen med kondenseret mælk koges 3 timer til karamel
Den færdige kage:
- Sprøjt 45 g mazarinmasse med chokoladetrøffel i en gummiform og bag på 160 °C ca. 30 min
- Kom 5 g karamelfyld på og læg 10 g nøddemasse på toppen.
- Bages igen på 200 °C i 7 min
- Når kagen er kølet af, tages den ud af formen og sprøjtes med en lille roset chokoladetrøffelse og pyntes med en hasselnød og guldstøv
Vægt: 62
Udbytte: 1
Tankerne bag det udviklede kage
Fortolkning af en gammel klassiker, der er over 50 år gammel og fortsat holder den dag i dag.