Danmarks Bedste Kransekage 2024

Bronze

Mette Sophie Olsen, Conditori La Glace, Skoubogade 3, 1157 KBH K

Sådan gør du

Koncentreret kokos

200gkokospuré (ponthier)
100gkokosmel
150gsukker
200gkokosmælk

Ananas/lime broken gel

500gAnanaspuré (Ponthier)
100gTropical puré (Boiron)
3stkLimesaft og skal
2dråbeCitronsyre
10gGellan (Texturas)
10gCitras (Texturas)
30gsukker

Yuzu/hvid chokolade overtræk

200gYuzu chokolade (Valrhona)
200gHvid chokolade (Callebaut)
200gKakaosmør (Callebaut)

Gul glasur

250gflormelis
20gæggehvider
1ggul pastafarve

Hovedopskrift

500gKranse XX (Odense)
500gMarcipan (Lemke)
140gflormelis
230gKoncentreret kokos (Halvfabrikata)
40gHvider
4stkLimeskal
100gKokoslikør (Carltron)
100gAnanas/limebroken (Halvfabrikata)
600gYuzu/hvid chokoladeovertræk (Halvfabrikata)
100gMarcipan (Lemke)
100gRistet kokosmel
100gGul Glasur (Halvfabrikate)

Pynt

Sprøjteglasur og marcipanblomst

Fremgangsmåde

Koncentreret kokos:
Rist kokos Tilsæt sukker, kokosmælk og kokospuré Varm op Køl ned til næste dag Sigt Klar til brug

Ananas/lime broken gel:
Tilsæt alt i termomixer kog op Hæld i fad og køl ned til næste dag Blend helt glat Støb i små kugleforme på 4 g og frys ned

Yuzu/hvid chokolade overtræk:
Varm det hele op til en temperatur på 40 grader

Gul glasur:
Rør glasuren sammen

Den færdige kage:
Bland kranse XX med de 500 g lemke, flormelis, koncentreret kokos, hvider, limeskal og kokoslikør sammen. Fyld kugleform 2/3 dele op Læg den frosne broken-gel kugle ind i kransekagemassen Tilsæt yderligere en smule kransekagemasse i formen. Bag ved 210 grader i 15 minutter – læg formen i pres med to plader ovenpå. Køl ned og frys ned.

Tag 100 g kransekagemasse og bland med 100 g Lemke og rul ud på 1 cm tykkelse og strik ud med 3 cm rund udstikker. Bag ved 200 grader i 5 min.

Vend de frosne kugler ud formen

Dyp kransekagekuglen i yuzu/hvidchokolade overtræk og sæt bunden i letristet kokosmel. Flyt kransekagen over på den udstukkede bund.

Sprøjt blomst og prikker i glasur. Sæt udstukket marcipanblomst på toppen

Vægt: 43 g
Udbytte: 20 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Min tanke var at lave et stykke kransekage, som ud fra sit udseende, ikke lige umiddelbart ledte tankerne hen på kransekage. Jeg kan virkelig godt lide det klassiske stykke kransekage både af smag og udseende, men jeg synes det kunne være sjovt at prøve at udfordre kategorien, men stadig holde sig indenfor reglerne med 25%, der ikke er marcipanmasse. Derudover synes jeg de friske smage som lime, yuzu og ananas klæder den tunge søde marcipan rigtig godt.