Danmarks Bedste Kransekage 2024
Bronze
Mette Sophie Olsen, Conditori La Glace, Skoubogade 3, 1157 KBH K
Sådan gør du
Koncentreret kokos
200 | g | kokospuré (ponthier) |
100 | g | kokosmel |
150 | g | sukker |
200 | g | kokosmælk |
Ananas/lime broken gel
500 | g | Ananaspuré (Ponthier) |
100 | g | Tropical puré (Boiron) |
3 | stk | Limesaft og skal |
2 | dråbe | Citronsyre |
10 | g | Gellan (Texturas) |
10 | g | Citras (Texturas) |
30 | g | sukker |
Yuzu/hvid chokolade overtræk
200 | g | Yuzu chokolade (Valrhona) |
200 | g | Hvid chokolade (Callebaut) |
200 | g | Kakaosmør (Callebaut) |
Gul glasur
250 | g | flormelis |
20 | g | æggehvider |
1 | g | gul pastafarve |
Hovedopskrift
500 | g | Kranse XX (Odense) |
500 | g | Marcipan (Lemke) |
140 | g | flormelis |
230 | g | Koncentreret kokos (Halvfabrikata) |
40 | g | Hvider |
4 | stk | Limeskal |
100 | g | Kokoslikør (Carltron) |
100 | g | Ananas/limebroken (Halvfabrikata) |
600 | g | Yuzu/hvid chokoladeovertræk (Halvfabrikata) |
100 | g | Marcipan (Lemke) |
100 | g | Ristet kokosmel |
100 | g | Gul Glasur (Halvfabrikate) |
Pynt
Sprøjteglasur og marcipanblomst
Fremgangsmåde
Koncentreret kokos:
Rist kokos
Tilsæt sukker, kokosmælk og kokospuré
Varm op
Køl ned til næste dag
Sigt
Klar til brug
Ananas/lime broken gel:
Tilsæt alt i termomixer
kog op
Hæld i fad og køl ned til næste dag
Blend helt glat
Støb i små kugleforme på 4 g og frys ned
Yuzu/hvid chokolade overtræk:
Varm det hele op til en temperatur på 40 grader
Gul glasur:
Rør glasuren sammen
Den færdige kage:
Bland kranse XX med de 500 g lemke, flormelis, koncentreret kokos, hvider, limeskal og kokoslikør sammen. Fyld kugleform 2/3 dele op Læg den frosne broken-gel kugle ind i kransekagemassen Tilsæt yderligere en smule kransekagemasse i formen. Bag ved 210 grader i 15 minutter – læg formen i pres med to plader ovenpå. Køl ned og frys ned.
Tag 100 g kransekagemasse og bland med 100 g Lemke og rul ud på 1 cm tykkelse og strik ud med 3 cm rund udstikker. Bag ved 200 grader i 5 min.
Vend de frosne kugler ud formen
Dyp kransekagekuglen i yuzu/hvidchokolade overtræk og sæt bunden i letristet kokosmel. Flyt kransekagen over på den udstukkede bund.
Sprøjt blomst og prikker i glasur. Sæt udstukket marcipanblomst på toppen
Vægt: 43 g
Udbytte: 20 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Min tanke var at lave et stykke kransekage, som ud fra sit udseende, ikke lige umiddelbart ledte tankerne hen på kransekage. Jeg kan virkelig godt lide det klassiske stykke kransekage både af smag og udseende, men jeg synes det kunne være sjovt at prøve at udfordre kategorien, men stadig holde sig indenfor reglerne med 25%, der ikke er marcipanmasse. Derudover synes jeg de friske smage som lime, yuzu og ananas klæder den tunge søde marcipan rigtig godt.