Danmarks Bedste Specialbrød 2024
5. plads
Andreas Jürs, Nysted Bageri, Adelgade 19, 4880 Nysted

Sådan gør du
Fordej
| 700 | g | Rugmel |
| 1.400 | g | Vand |
Hovedopskrift
| 5.000 | g | Hvedemel |
| 1.000 | g | Rugsigtemel |
| 30 | g | Mørk malt |
| 20 | g | Gær |
| 180 | g | Salt |
| 3.000 | g | Vand |
| 2.000 | g | Surdej |
Pynt
Blå birkes, hørfrø, havregryn
| Fordej: | Rør det hele sammen og lad stå til den er aktiv, gerne et par dage i forvejen. |
| Dejføring: | Kom alle ingredienser i æltekaret, undtagen salt, og kør 6 min langsomt og 12 min hurtigt. Tilsæt saltde sidste 3 min |
| Dejtemperatur: | 20 °C |
| Liggetid: | 4 – 5 timer |
| Liggested: | Bageriet |
| Dejvægt: | 900 g |
| Udbytte: | 12 stk. |
| Bearbejdning/Opslåning: | Slås op og rulle i pynt og kommes i hævekurve |
| Raskning: | 18 til 24 timer på køl |
| Inden afbagning: | Tages ud af køleren, snittes på langs og sættes i ovnen med det samme |
| Ovn: | Herdovn |
| Ovntemperatur: | Indsætning: 280 °C med 15 sek damp |
| Afbagning: | 240 °C |
| Bagetid: | 45 min. |
Tankerne bag det udviklede brød
Lave et brød som ligger sig op af REX brødet









