Danmarks Bedste Specialbrød 2024

5. plads

Andreas Jürs, Nysted Bageri, Adelgade 19, 4880 Nysted

Sådan gør du

Fordej

700g Rugmel
1.400 gVand

Hovedopskrift

5.000gHvedemel
1.000gRugsigtemel
30gMørk malt
20gGær
180gSalt
3.000gVand
2.000gSurdej

Pynt

Blå birkes, hørfrø, havregryn

Fordej:Rør det hele sammen og lad stå til den er aktiv, gerne et par dage i forvejen.
Dejføring:Kom alle ingredienser i æltekaret, undtagen salt, og kør 6 min langsomt og 12 min hurtigt. Tilsæt saltde sidste 3 min
Dejtemperatur:20 °C
Liggetid:4 – 5 timer
Liggested:Bageriet
Dejvægt:900 g
Udbytte:12 stk.
Bearbejdning/Opslåning:Slås op og rulle i pynt og kommes i hævekurve
Raskning:18 til 24 timer på køl
Inden afbagning:Tages ud af køleren, snittes på langs og sættes i ovnen med det samme
Ovn:Herdovn
Ovntemperatur:Indsætning: 280 °C med 15 sek damp
Afbagning:240 °C
Bagetid:45 min.

Tankerne bag det udviklede brød

Lave et brød som ligger sig op af REX brødet