Danmarks Bedste Småkage 2024
5. plads
Claus Hedegaard, Ejby bageri, Nørregade 11, 5592 Ejby

Sådan gør du
Hovedopskrift
1.000 | g | Fransk hvedemel |
1.000 | g | sukker |
10 | g | Bagepulver |
50 | g | Flydende lakrids |
150 | g | Tranebær |
375 | g | Smør |
100 | g | Æg |
37,50 | g | Salt |
Fremgangsmåde
Den færdige kage:
Alle ingredienser blandes sammen.
VIGTIGT dejen må kun lige æltes så den samler sig, ellers forsvinder sprødheden.
Dejen vejes af i klumper på 600 g, rulles i en bageplades brede, og sættes i fryseren.
De frosne ruller tages ud og skæres ud på ca 1/2 cm tykkelse.
Bages ved 190 °C i 7 min
Vægt: 9 g
Udbytte: 302 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Tanken er kort sagt at udvikle en lidt utraditionel småkage, der efterlader en anderledes smag i munden ved forbrugeren.