Danmarks Bedste Småkage 2024

5. plads

Claus Hedegaard, Ejby bageri, Nørregade 11, 5592 Ejby

Sådan gør du

Hovedopskrift

1.000gFransk hvedemel
1.000gsukker
10gBagepulver
50gFlydende lakrids
150gTranebær
375gSmør
100gÆg
37,50gSalt

Fremgangsmåde

Den færdige kage:
Alle ingredienser blandes sammen.
VIGTIGT dejen må kun lige æltes så den samler sig, ellers forsvinder sprødheden.

Dejen vejes af i klumper på 600 g, rulles i en bageplades brede, og sættes i fryseren.

De frosne ruller tages ud og skæres ud på ca 1/2 cm tykkelse.

Bages ved 190 °C i 7 min

Vægt: 9 g
Udbytte: 302 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Tanken er kort sagt at udvikle en lidt utraditionel småkage, der efterlader en anderledes smag i munden ved forbrugeren.