Danmarks Bedste Rugbrød 2024
9. plads
John Jønsson, Johns Kagehus, Oliefabriksvej 160, 2770 Kastrup

Sådan gør du
Hovedopskrift
| 2.500 | g | Rugmel |
| 500 | g | Poppede rugkerner |
| 200 | g | Inddampet ølmalt (Harboe) |
| 200 | g | Rugsur (Ireks) |
| 200 | g | Sirup mørk |
| 80 | g | Salt |
| 40 | g | Gær |
| 2.500 | g | Vand |
Pynt
Valsede rugkerner
| Dejføring: | Det hele kommes i kedel med dejkrog og køres i 15 min. Vandet skal være 40 °C. |
| Dejtemperatur: | 30 °C |
| Liggetid: | 15 min |
| Liggested: | I kedlen |
| Dejvægt: | 1.100 g |
| Udbytte: | 5 stk. |
| Bearbejdning/Opslåning: | Vejes direkte af i fedtede fulton forme, glattes og drysses med rugkerner |
| Raskning: | Ca 1 time i raskeskab |
| Ovn: | Stikovn |
| Ovntemperatur: | Indsætning: 240 °C med 30 sek damp |
| Afbagning: | 160 °C |
| Bagetid: | 60 min. – spjæld åbnes efter 55 min. |
Tankerne bag det udviklede brød
Et rugbrød hvor alt er fuldkorn tilsat ølmalt og sirup, så det får lidt sødme









