Danmarks Bedste Småkage 2024
6. plads
Mette Sophie Olsen, La Glace, Skoubogade 3, 1157 KBH K

Sådan gør du
Hovedopskrift
200 | g | Smør |
120 | g | Flormelis |
280 | g | Mel |
30 | g | Kakaopulver |
25 | g | Æggeblommer |
10 | g | Nescafé |
4 | g | Kaffe |
100 | g | Ristede hakkede pekannødder |
Pynt
Tempereret karamelchokolade fra Callebaut, kakaonibs, ristede hakkede pecannødder og maldonsalt
Fremgangsmåde
Den færdige kage:
Bland alle ingredienser sammen.
Køl ned 2-3 timer på køl.
Rul ned på 3,5 mm og stik ud med rund udstikker 4,5 cm i diameter.
Bag ved 200 °C i 8 minutter.
Køl ned.
Dyp 1/3 af småkagen i tempereret karamelchokolade, drys med kakaonibs, ristede hakkede pekannødder og maldonsalt.
Vægt: 10 g
Udbytte: 25 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Min tanke har hele tiden været, at min småkage skulle indeholde kaffe, pekannødder og karamel. Min oprindelige tanke var småkage, der var dekoreret/fyldt med pekan-praliné og karamel, men da småkagen skal kunne holde sig 8 dage ved stuetemperatur, måtte jeg sadle om. Derfor har jeg dyppet min kaffesmåkage i karamelchokolade drysset med salt, pekannødder og lidt kakaonibs.