Danmarks Bedste Småkage 2024

6. plads

Mette Sophie Olsen, La Glace, Skoubogade 3, 1157 KBH K

Sådan gør du

Hovedopskrift

200gSmør
120gFlormelis
280gMel
30gKakaopulver
25gÆggeblommer
10gNescafé
4gKaffe
100gRistede hakkede pekannødder

Pynt

Tempereret karamelchokolade fra Callebaut, kakaonibs, ristede hakkede pecannødder og maldonsalt

Fremgangsmåde

Den færdige kage:
Bland alle ingredienser sammen.

Køl ned 2-3 timer på køl.

Rul ned på 3,5 mm og stik ud med rund udstikker 4,5 cm i diameter.

Bag ved 200 °C i 8 minutter.

Køl ned.

Dyp 1/3 af småkagen i tempereret karamelchokolade, drys med kakaonibs, ristede hakkede pekannødder og maldonsalt.

Vægt: 10 g
Udbytte: 25 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Min tanke har hele tiden været, at min småkage skulle indeholde kaffe, pekannødder og karamel. Min oprindelige tanke var småkage, der var dekoreret/fyldt med pekan-praliné og karamel, men da småkagen skal kunne holde sig 8 dage ved stuetemperatur, måtte jeg sadle om. Derfor har jeg dyppet min kaffesmåkage i karamelchokolade drysset med salt, pekannødder og lidt kakaonibs.