Danmarks Bedste Småkage 2024

4. plads

Zakaria Sadaa, Brødkunsten, Jagtvej 94, 2200 København N

Sådan gør du

Småkage

300gHvedemel
300gRistet Mandelmel
150gFlormelis
300gSmør
25gVaniljesukker
75gÆg

Peanut Chokolade

250gRistede peanuts
250gMælkechokolade
5gHavsalt

Sukkerristede Nødder

80gMandler
70gSukker
15mlVand

Hovedopskrift

2stkSmåkager
4gPeanut Chokolade
1gSukkerristede Nødder

Pynt

Chokolade skravering og flagesalt

Fremgangsmåde

Småkage:
Alt røres sammen til massen er homogen. Kommes på køl og rulles ned til 3,5 mm. Småkagerne stikkes ud og bages på 190°C i 7-8 min. til de er gyldne.

Peanut Chokolade:
Peanuts bliver blendet til smør, herefter tilsættes den smeltede chokolade samt salt og blendes homogent.

Sukkerristede Nødder:
Sukker og vand koges til en mørk karamel og hældes over mandlerne. Lad køle og hak groft.

Den færdige kage:
Peanut Chokoladen fyldes mellem 2 småkager, herefter dyppes enden i hakket sukkerristede nødder og pyntes.

Vægt: 20 g
Udbytte: 50 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

En småkage med en dyb smag af ristet peanut og cremet mælkechokolade, dejligt afbalanceret med havsalt.