Danmarks Bedste Bagte Tærte 2022

Guld

Mira Guldhammer Hellesen, Kirstens Konditori, Frederikssundsvej 148 A, 2700 Brønshøj

Sådan gør du

Mørdej


900 Gram Hvedemel
360 Gram Flormelis
450 Gram Smør, blødt
3 Gram Salt
360 Gram Æggeblomme

Pistaciefrangipane


450 Gram Smør
450 Gram Sukker
315 Gram Pistacie”mel”
315 Gram Mandelmel
9 stk Æg
3 stk saft af citron
85 Gram Stikkelsbær

Rabarberkompot


600 Gram Rabarber
10 Gram Vaniljesukker
180 Gram Sukker

Pistacie hvidchokolade ganache


63 Gram Sukker
63 Gram Pistacienøddernødder
2 Gram Salt
375 Gram Hvidchokolade
188 Gram Fløde

Bagte rabarber


2 bdt Rabarber
1 l Vand
700 Gram Sukker
100 Gram Sukker

Hovedopskrift


1050 Gram Mørdej
960 Gram Pistaciefrangipane
510 Gram Stikkelsbær
180 Gram Rabarberkompot
600 Gram Chokoladeganache
240 Gram Bagte rabarber

Pynt


Skovsyrer

Fremgangsmåde


Mørdej:
Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og salt til det minder om crumble Saml dejen med æggeblommerne. læg på køl i 1 time Forre tærteringen

Pistaciefrangipane:
Ælt smør, sukker, pistacie- og mandelmel (nødder, som du selv har blendet til mel) sammen. Tilsæt æg og citronsaft. Ælt det godt sammen. Vend stikkelsbær i lidt sukker. Rul tærtedejen ud i 2-3 mm tykkelse, og kom mørdejen i formene. Prik huller i bunden af mørdejen med en gaffel. Fyld frangipane i de ubagte tærter. kom stikkelsbærrene i Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 20 min. Lad dem køle af.

Rabarberkompot:
Kog alle ingredienser mørt til en kompot. køl ned.

Pistacie hvidchokolade ganache:
Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Rør pistacienødder og salt i. Hæld de karamelliserede nødder ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af. Blend nødderne til praliné. Smelt chokoladen Bring fløden til kogepunktet og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Rør pistaciepralinéen i, og stavblend. Fordel ganachen oven på kompotten og stil den på køl til den har sat sig.

Bagte rabarber:
Vand og sukker koges. Rabarber skæres skråt ud i ca 2 cm længde Sukkerlagen hældes over rabarberne Lad dem ligge i lagen til dagen efter på køl Hæld væden fra og vend rabarberne i 100 gram sukker Bag rabarberne på 200 grader i 8 min – til de er lidt bløde men endelig ikke smattede afkøl og pynt på tærten

Den færdige kage:
Der tilføjes et lag rabarberkompot oven på tærten, sættes på køl Ganachen hældes oven på og sættes i 1 time Form et stjernemønster ud af de afkølede bagte rabarber Pyntes med skovsyrer

Vægt: 545
Udbytte: 6

Tanker bag den udviklede kage


Ville gerne lave noget friskt og sommerligt. Dermed kom jeg på rabarber, stikkelsbær og pistacie. Det var meget syrligt derfor toppede jeg den med en pistacie hvidchokolade ganache og pyntes med rabarber