Danmarks Bedste Kransekage 2024
Sølv
Maria Løve Ekstrand, Andersen Bakery, Thorshavnsgade 26, 2300 Amager Vest

Sådan gør du
Pistacie/Kalamasi Kransekage
| 868 | g | Marcipan (Lemke) |
| 69 | g | Æggehvider |
| 235 | g | Sukker |
| 95 | g | Flormelis |
| 10 | g | Appelsinskal |
| 42 | g | Kalamansi puré (Boiron) |
| 50 | g | Pistaciekerner |
| 50 | g | Grønne Pistaciekerner |
Hvid Chokoladedyp
| 100 | g | Kakaosmør |
| 400 | g | Hvid Chokolade (Valrohna) |
Mørdejskiks med pistacie
| 44 | g | Smør |
| 328 | g | Mel |
| 112 | g | Flormelis |
| 0,8 | g | Salt |
| 60 | g | Æg |
| 4 | g | Citronskal |
| 50 | g | Pistacienødder |
Pistacienougat
| 250 | g | Pistacie Pasta (Chocolaterie De L’Opéra) |
| 2,5 | g | Salt |
| 50 | g | Hvid Chokolade (Valrohna) |
| 70 | g | Kakaosmør |
Kalamansi Broken
| 500 | g | Appelsinsaft |
| 100 | g | Kalamansi puré (Boiron) |
| 350 | g | Sukker |
| 9,5 | g | Citras |
| 9,5 | g | Gelan |
| 50 | g | Sukker |
Hovedopskrift
| 44 | g | Pistacie/ Kalamansi Kransekage |
| 3 | g | Hvid Chokoladedyp |
| 5 | g | Mørdejskiks m. Pistacie |
| 5 | g | Pistacienougat |
| 1 | g | Kalamansi Broken |
Pynt
Chokolade sticks og bladguld
Fremgangsmåde
Pistacie/ Kalamasi Kransekage:
Alle ingredienser røres sammen. Kransekagemassen rulles ned på 14 mm, fryses ind og stikkes ud. Den frosne kransekage bages på 200 grader i 9 min.
Hvid Chokoladedyp:
Smeltes til 40 grader
Mørdejskiks med pistacie:
Alle ingredienser røres sammen, undtagen æg. Æg tilsættes. Kiks rulles ned på 2 mm. Kiks bages på 175 grader i 8 min. Når kiksene er afkølede, drysses pistacie (Blendet til mel) på toppen.
Pistacienougat:
Hvid chokolade og kakaosmør smeltes 32 grader. Praline og salt røres i
Kalamansi Broken:
Appelsin, Kalamansi og sukker koges op. Sukker, citras og gelan piskes i under opkogning. Broken stavblendes. Køles over natten. Blendes til en glat broken gel.
Den færdige kage:
Kransekagen sættes på frys. Kransekage dyppes i hvid chokoladedyp. Mørdejskiksen ligges på toppen og hullet fyldes med pistaciecremen. Kalamansi broken duttes på. Pynten ligges over brokendutten.
Vægt: 58 g
Udbytte: 1 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
En klassisk smag af kransekage og pistacie med et syrligt twist af kalamansi. Udseendet er en moderne afspejling af naturen der kommer til udtryk i form af pistacienougaten, der danner en sø omkranset af pistacieklædt mørdej.









