Danmarks Bedste Kransekage 2024

5. plads

Lærke Olsen, Seest Bageri, Lerbjergvej 2, 6000 Kolding

Sådan gør du

Speculoosbund

400gRullesmør
540gBrun farin
800gHvedemel
100gÆg
12gBagepulver
40gVand

Rubin sirup

600gVand
150gTørret Hibiscus
400gSukker
10gCitron saft
0,1gStødt kardemomme

Kransekagemasse

500gKranse XX (Odense)
100gHonning
25gÆggehvider

Overtræks chokolade

500gHvid chokolade
50gKakaosmør
0,5gFedt opløselig rød pulverfarve

Hovedopskrift

370gKransekagemasse
60gRubin Sirup
35gSpeculoos
5gHvid chokolade
20gOvertræks chokolade

Pynt

Røde Skovsyre

Fremgangsmåde

Speculoosbund:
Alle ingredienser vendes sammen på maskine med dejkrog

Rubin sirup:
Vand bringes i kog og tages af varmen. Tørret hibiscus, citronen og kardemomme tilføjes og blandingen skal trække 1 time.

Væsken sigtes fra og koges til 120 °C med sukker.

Siruppen sættes på køl hvor den skal trække mindst et døgn før brug

Kransekagemasse:
Kranse XX køres sammen med honning og æggehvider på maskinen med spartel til massen er homogen

Overtræks chokolade:
Chokolade og kakaosmør smeltet og tempereres farve tilføjes. Masse blendes til alt farve fuldt opløst

Den færdige kage:
Kransekagemasse kommes i form og bages ved 220 °C i 10 min. Efter bagning kommes forme med kransekage direkte på frost og indfryses. Kransekage vendes ud af form og bages derefter 10 min. ved 230 °C.

Speculoosbund rulles ud på 1.0 mm og bages i 7 min ved 180 °C. Direkte efter bagning stikkes bunden ud i passende str. til kransekage ringene.

Kransekageringene dyppes i overtræks chokoladen og stilles på speculoos-bundene. Hvid chokolade bruges til at dekorere toppen på kransekagen. Rubinsirup kommes i midten Til sidst pyntes med en rød skovsyre

Vægt: 49 g
Udbytte: 10 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Mit kransekage består af elementer der tager dig med på en hurtig ferie til den dejlig varme solskins ø Hawaii med en frisk smag af hibiscus også kendt som hawaiiblomst