Danmarks Bedste Kransekage 2024
5. plads
Lærke Olsen, Seest Bageri, Lerbjergvej 2, 6000 Kolding

Sådan gør du
Speculoosbund
| 400 | g | Rullesmør |
| 540 | g | Brun farin |
| 800 | g | Hvedemel |
| 100 | g | Æg |
| 12 | g | Bagepulver |
| 40 | g | Vand |
Rubin sirup
| 600 | g | Vand |
| 150 | g | Tørret Hibiscus |
| 400 | g | Sukker |
| 10 | g | Citron saft |
| 0,1 | g | Stødt kardemomme |
Kransekagemasse
| 500 | g | Kranse XX (Odense) |
| 100 | g | Honning |
| 25 | g | Æggehvider |
Overtræks chokolade
| 500 | g | Hvid chokolade |
| 50 | g | Kakaosmør |
| 0,5 | g | Fedt opløselig rød pulverfarve |
Hovedopskrift
| 370 | g | Kransekagemasse |
| 60 | g | Rubin Sirup |
| 35 | g | Speculoos |
| 5 | g | Hvid chokolade |
| 20 | g | Overtræks chokolade |
Pynt
Røde Skovsyre
Fremgangsmåde
Speculoosbund:
Alle ingredienser vendes sammen på maskine med dejkrog
Rubin sirup:
Vand bringes i kog og tages af varmen. Tørret hibiscus, citronen og kardemomme tilføjes og blandingen skal trække 1 time.
Væsken sigtes fra og koges til 120 °C med sukker.
Siruppen sættes på køl hvor den skal trække mindst et døgn før brug
Kransekagemasse:
Kranse XX køres sammen med honning og æggehvider på maskinen med spartel til massen er homogen
Overtræks chokolade:
Chokolade og kakaosmør smeltet og tempereres farve tilføjes. Masse blendes til alt farve fuldt opløst
Den færdige kage:
Kransekagemasse kommes i form og bages ved 220 °C i 10 min. Efter bagning kommes forme med kransekage direkte på frost og indfryses. Kransekage vendes ud af form og bages derefter 10 min. ved 230 °C.
Speculoosbund rulles ud på 1.0 mm og bages i 7 min ved 180 °C. Direkte efter bagning stikkes bunden ud i passende str. til kransekage ringene.
Kransekageringene dyppes i overtræks chokoladen og stilles på speculoos-bundene. Hvid chokolade bruges til at dekorere toppen på kransekagen. Rubinsirup kommes i midten Til sidst pyntes med en rød skovsyre
Vægt: 49 g
Udbytte: 10 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Mit kransekage består af elementer der tager dig med på en hurtig ferie til den dejlig varme solskins ø Hawaii med en frisk smag af hibiscus også kendt som hawaiiblomst









