Danmarks Bedste Kransekage 2024

6. plads

Muddi El-khatib, Bakery by Hermann, Nærum Hovedgade 70, 2850 Nærum

Sådan gør du

Citron creme

320gFløde
400gSukker
250gCitronsaft
60gMajsstivelse
300gÆggeblommer

Glasur

300gFlormelis
80gÆggehvider

Hovedopskrift

5.000gKranse
3.500gSukker
650gÆggehvider
100gRom
150gNougat
1.330gCitron creme

Pynt

Glasur og en spiselig blomst

Fremgangsmåde

Citron creme:
Citronsaft, fløde og sukker skal koges til 80 °C. I en anden skål blandes fløde, æggeblommer og majsstivelse. De to masser blandes sammen og koges i 2 min

Glasur:
Sigt flormelisen og rør æggehvider i

Den færdige kage:
Kør alle ingredienser sammen i langsom hastighed og kom det på køl til dagen efter.

Tril kugler på 45 gram og prik hul i midten og fyld hullet med citron creme. Bages ved 190 °C i 10 min. Når de kølet af, sprøjtes de med glasur og pyntes med blomst

Vægt: 55 g
Udbytte: 208 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Tanken er det bitre med det søde