Danmarks Bedste Kransekage 2024
6. plads
Muddi El-khatib, Bakery by Hermann, Nærum Hovedgade 70, 2850 Nærum

Sådan gør du
Citron creme
320 | g | Fløde |
400 | g | Sukker |
250 | g | Citronsaft |
60 | g | Majsstivelse |
300 | g | Æggeblommer |
Glasur
300 | g | Flormelis |
80 | g | Æggehvider |
Hovedopskrift
5.000 | g | Kranse |
3.500 | g | Sukker |
650 | g | Æggehvider |
100 | g | Rom |
150 | g | Nougat |
1.330 | g | Citron creme |
Pynt
Glasur og en spiselig blomst
Fremgangsmåde
Citron creme:
Citronsaft, fløde og sukker skal koges til 80 °C. I en anden skål blandes fløde, æggeblommer og majsstivelse. De to masser blandes sammen og koges i 2 min
Glasur:
Sigt flormelisen og rør æggehvider i
Den færdige kage:
Kør alle ingredienser sammen i langsom hastighed og kom det på køl til dagen efter.
Tril kugler på 45 gram og prik hul i midten og fyld hullet med citron creme. Bages ved 190 °C i 10 min. Når de kølet af, sprøjtes de med glasur og pyntes med blomst
Vægt: 55 g
Udbytte: 208 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Tanken er det bitre med det søde