Danmarks Bedste Rugbrød 2024
5. plads
Helle Hansen, Hedos Bageri, Kaptajn Kaasvej 7, 5953 Tranekær

Sådan gør du
Surdej
80 | g | Gammel surdej |
200 | g | Vand |
20 | g | Rugmel |
Iblødsætning
300 | g | Skåret rug |
300 | g | Rugflokker |
300 | g | Poppet rugkerner |
900 | g | Vand |
Hovedopskrift
940 | g | Fuldkornsrugmel |
940 | g | Halvsigtemel |
400 | g | Rugsurdej |
75 | g | Othello Sapore (puratos) |
80 | g | Salt |
60 | g | Sirup |
60 | g | Gær |
400 | g | Friskrevet æble |
1300 | g | Vand |
1800 | g | Iblødsætning |
Pynt
Blanding af sesam, hørfrø, solkerner og rugflokker
Surdej: | Vi frisker vores surdej op med den mængde vi bruger |
Iblødsætning: | Sættes i blød dagen før |
Dejføring: | Alle ingredienser køres sammen i æltekar 10 min. hurtigt og 2 min langsomt |
Dejtemperatur: | 28 °C |
Liggetid: | 50 min |
Liggested: | i bageriet |
Dejvægt: | 1.000 g |
Udbytte: | 6 stk. |
Bearbejdning/Opslåning: | Afvejes, virkes op og trilles i kornblandingen og kommes i fultonform |
Raskning: | 60 min. raskeskab |
Inden afbagning: | ingen |
Ovn: | Stikovn |
Ovntemperatur: | Indsætning: 250 °C med 50 sek damp |
Afbagning: | 180 °C |
Bagetid: | 50 min. |
Tankerne bag det udviklede brød
At skabe et svampet velsmagende rugbrød