Danmarks Bedste Rugbrød 2024

5. plads

Helle Hansen, Hedos Bageri, Kaptajn Kaasvej 7, 5953 Tranekær

Sådan gør du

Surdej

80gGammel surdej
200gVand
20gRugmel

Iblødsætning

300gSkåret rug
300gRugflokker
300gPoppet rugkerner
900gVand

Hovedopskrift

940gFuldkornsrugmel
940gHalvsigtemel
400gRugsurdej
75gOthello Sapore (puratos)
80gSalt
60gSirup
60gGær
400gFriskrevet æble
1300gVand
1800gIblødsætning

Pynt

Blanding af sesam, hørfrø, solkerner og rugflokker

Surdej:Vi frisker vores surdej op med den mængde vi bruger
Iblødsætning:Sættes i blød dagen før
Dejføring:Alle ingredienser køres sammen i æltekar 10 min. hurtigt og 2 min langsomt
Dejtemperatur:28 °C
Liggetid:50 min
Liggested:i bageriet
Dejvægt:1.000 g
Udbytte:6 stk.
Bearbejdning/Opslåning:Afvejes, virkes op og trilles i kornblandingen og kommes i fultonform
Raskning:60 min. raskeskab
Inden afbagning:ingen
Ovn:Stikovn
Ovntemperatur:Indsætning: 250 °C med 50 sek damp
Afbagning:180 °C
Bagetid:50 min.

Tankerne bag det udviklede brød

At skabe et svampet velsmagende rugbrød