Danmarks Bedste Småkage 2024
9. plads
Michael Nielsen, Karise Bageri, Skolegade 4, 4653 Karise

Sådan gør du
Hovedopskrift
425 | g | Smør |
270 | g | Melis |
150 | g | Brun farin |
100 | g | Æg |
150 | g | Chokolade drop |
5 | g | Salt |
5 | g | Bagepulver |
100 | g | Mandelflager |
Fremgangsmåde
Den færdige kage:
Alt æltes sammen i en arbejdsgang.
Dejen vejes af i 400 gr og rulles så de passer til småkage skæreren. Sættes på frost før de kan skæres.
Skæres og lægges på plader og bages ca. 6 min ved 210 °C.
Vægt: 5 g
Udbytte: 240 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
En opskrift fra bageriets start (1891) som vi ved en senere lejlighed fandt og bruger i dag med stor glæde og stort salg. Opkaldt efter ham, der startede bageriet.