Danmarks Bedste Rugbrød 2022

7. plads

Cecilie Christensen, Svinninge Bageri, Hovedgaden 25, Svinninge

Sådan gør du

Iblødsætning


700 g rugkerner
100 g solsikkekerner
11 g salt
682 g vand

rug surdej


100 g vand
140 g rugmel
40 g gammel rug surdej

Hovedopskrift


100 g lys fuldkornsmel
50 g halvsigte mel
40 g brunfarin
20 g ristet malt
5 g tørgær
17 g kvelmel
23 g Ireks rugsur (ireks )
245 g rugbrøds surdej
1493 g iblødsætning


Iblødsætning: salt og kernerne kommes i en spand, og der hældes varmt vand udover
rug surdej:
Dejføring og æltetid: Alt blandes i æltekar, æltes i 30 min.
Dejtemperatur: 28
Liggetid/sted: 45 i æltekar æltekar
Dejvægt: 1000
Udbytte: 2
Bearbejdning/ Opslåning: vejes af i formen på 1000 g og trykkes flade ovenpå.
Raskning: 60 raskeskab
Inden afbagning: ikke noget
Ovn: stik oven
Ovntemperatur: Indsætning: 260 med 30 sekunder damp
Afbagning: 180
Bagetid: 60 min. – spjæld åbnes efter lukket spjæld i 45 min og 15 min med åben min

Tanker bage den udviklede kage