Danmarks Bedste Bagte Tærte 2022
8. plads
Frederik Rentse Reitz, Pabst Bakery, Torvet 10, 4930 Maribo

Sådan gør du
Mørdej
450 g hvedemel
210 g smør
210 g flormelis
150 g æg
Rabarber kompot
210 g sukker
600 g rabarber
50 g rosenvand
3 g gellan (texturas)
3 g citars (texturas)
Kardemomme frangipane
300 g mandel mel
300 g sukker
300 g smør
300 g æg
12 g kardemomme stødt
Crumble
150 g mandel mel
240 g hvedemel
150 g sukker
80 g mandel flager
120 g smør
75 g æg
30 g rosenvand
Mørk chokolade ganache med rose
100 g mørk chokolade 811 (callebaut)
40 g fløde
10 g rosenvand
10 g glukose
Hovedopskrift
150 g mørdej
100 g rabarber kompot
70 g rabarber stykker
200g g kardemomme frangipane
140 g crumble
26 g chokolade ganache
Pynt
Mørk chokolade og chokolade ganache
Fremgangsmåde
Mørdej:
kør alt sammen til det samler sig, kom på køl til koldt rulles ned på 3mm
Rabarber kompot:
sukker og rabarber koges og blendes med rosenvand. gellan og citars kommes i og koges i 1 min set på køl
Kardemomme frangipane:
kør alt sammen ved høj hastighed i 2 min
Crumble:
kør alt ting sammen til den er klumpet
Mørk chokolade ganache med rose:
kog fløde, rosenvand og glukosen og hæld over chokoladen og rør til den samler sig. køl af
Den færdige kage:
for en ring på 16cm ø. kom frangipane i og drys rabarber stykkerne over, sprøjt kompotten over og top af med crumble, bages ved 180c i 25-30 min. køl af og afpynt
Vægt: 660
Udbytte: 1
Tanker bag den udviklede kage
En rigtig sommer tærte