Danmarks Bedste Specialbrød 2025
5. plads
Kenneth Ebdrup, Ebdrups Bageri, Vesterbrogade 13, 7000 Fredericia

Sådan gør du
Havregrød
| 500 | g | Havreflager |
| 1000 | g | Vand |
Surdej
| 70 | g | Gl. Surdej |
| 700 | g | Hvedemel |
| 700 | g | Vand |
Øl malt
| 203 | g | Vand |
| 135 | g | Brun farin |
| 68 | g | Øl malt |
Hovedopskrift
| 1.000 | g | Havregrød |
| 370 | g | Øl sirup |
| 1.200 | g | Surdej |
| 3.500 | g | Hvedemel |
| 900 | g | Durummel |
| 500 | g | Fuldkornsmel |
| 80 | g | Solsikkeprotein (CBP) |
| 100 | g | S 500 (Puratos) |
| 50 | g | Gær |
| 170 | g | Salt |
| 2.400 | g | Vand |
Pynt
Blå birkes og sesam
| Havregrød: | Koger det op og koges et par minnutter |
| Surdej: | Dagen før piskes det sammen, så er det klar dagen efter |
| Øl malt: | Alt i en gryde og så skal det op og koge i 5-7 min |
| Dejføring: | Køres i æltekar. 10 min langsomt med alt på nær salt og 500 g vand. Det sidste vand og salt tilsættes og køres derefter 2 min langsomt og 4 hurtig. |
| Dejtemperatur: | 22 °C |
| Liggetid: | 90 min |
| Liggested: | I bageriet |
| Dejvægt: | 750 g |
| Udbytte: | 14 stk. |
| Bearbejdning/Opslåning: | Jeg tager den på køl. Nogle timer senere tages den ud og vejes dem. Slås op og vendes i drys og derefteri form og på køl til næste dag. |
| Raskning: | Ca 90 min i bageriet |
| Inden afbagning: | Vendes ud og snittes |
| Ovn: | Herdovn |
| Ovntemperatur: | Indsætning: 250 °C med 9 sek damp |
| Afbagning: | 220 °C |
| Bagetid: | 45 min. – spjæld åbnes efter 7 min. |
Tankerne bag det udviklede brød
Ville gerne lave et saftig brød med en god smag med mørk skorpe









