Danmarks Bedste Rugbrød 2025
7. plads
Marc Pabst, Pabst Bakery, Torvet 10, 4930 Maribo

Sådan gør du
Iblødsætning
| 1.000 | gram | Rugkerner |
| 1.000 | gram | Vand |
Surdej
| 500 | gram | Gammel surdej |
| 8.000 | gram | Rugmel |
| 6.500 | gram | Vand |
Hovedopskrift
| 2.000 | gram | Surdej |
| 2.000 | gram | Kogte rugkerner |
| 1.200 | gram | Rugmel |
| 400 | gram | Hvedemel |
| 800 | gram | Rugsigte |
| 600 | gram | Poppede byg (valsemøllen) |
| 500 | gram | Solsikkekerner |
| 300 | gram | Hørfrø |
| 150 | gram | Brun farin |
| 80 | gram | Craft tør malt (ireks) |
| 3.500 | gram | Vand |
Pynt
Sesam/solsikke
| Iblødsætning: | Koges til kerner har opsuget vand |
| Surdej: | Det hele æltes sammen og står 12 timer i bageriet |
| Dejføring: | Alt æltes sammen i 30 min med spartel |
| Dejtemperatur: | 32 °C |
| Liggetid: | 1 time |
| Liggested: | Bageriet |
| Dejvægt: | 1.100 g |
| Udbytte: | 10 stk. |
| Bearbejdning/Opslåning: | Foldes og vendes rundt i pynt og lægges i kobber form |
| Raskning: | 1,5 time under plastik bageriet |
| Inden afbagning: | Ingenting |
| Ovn: | Stikovn |
| Ovntemperatur: | Indsætning: 250 °C med 30 sek damp |
| Afbagning: | 200 °C |
| Bagetid: | 60 min. – spjæld åbnes efter 50 min. |
Tankerne bag det udviklede brød
Et rugbrød med alle de gode kerner









