Danmarks Bedste Kransekage 2023
6. plads
Anne Sigvardsen, Andersen Bakery, Ørestads Boulevard 49A, 2300 København S

Sådan gør du
Chokolade kransekage
500 gram Kransekage 70/30 (Lemke)
200 gram Sukker
75 gram Æggehvider
25 gram Cacaopulver
solbær ganach
120 gram Solbær puré
50 gram Citron saft
25 gram Glukose
200 gram Hvid chokolade (Callebaut)
130 gram Smør
Hovedopskrift
400 gram chokolade
kransekage
70 gram solbær ganach
100 gram gold chokolade (Callebaut)
Pynt
Marcipan snefnug
Fremgangsmåde:
Chokolade kransekage:
Kør sukker, cacaopulver og kransekage sammen, tilsæt æggehviderne lidt ad gangen. Stilles på køl til dagen efter. Køres op og er så klar til at sprøjte.
solbær ganach:
Kog solbær, citron og glukose. Kom den varme masse over den hvide chokolade og smør. Stilles til afkøling til dagen efter. Smeltes og derefter klar til brug
Den færdige kage:
Sprøjt chokoladekransekagen ud med tyllen der laver en rille i toppen på kransekagen. Bag kransekagen ved 230 °C i 67 min. Afkøles. Den kolde solbærganach kommes i rillen og kagen fryses. Skæres på 40 gram i vægt. Dyppes i tempereret gold chokolade og pyntes med flamberet marcipan snefnug
Vægt: 55 g
Udbytte: 10 stk
Tanker bag den udviklede kage
Solbær og chokolade går i fin harmoni