Danmarks Bedste Kransekage 2023

6. plads

Anne Sigvardsen, Andersen Bakery, Ørestads Boulevard 49A, 2300 København S

Sådan gør du

Chokolade kransekage


500 gram Kransekage 70/30 (Lemke)
200 gram Sukker
75 gram Æggehvider
25 gram Cacaopulver

solbær ganach


120 gram Solbær puré
50 gram Citron saft
25 gram Glukose
200 gram Hvid chokolade (Callebaut)
130 gram Smør

Hovedopskrift


400 gram chokolade
kransekage
70 gram solbær ganach
100 gram gold chokolade (Callebaut)

Pynt


Marcipan snefnug


Fremgangsmåde:

Chokolade kransekage:

Kør sukker, cacaopulver og kransekage sammen, tilsæt æggehviderne lidt ad gangen. Stilles på køl til dagen efter. Køres op og er så klar til at sprøjte.

solbær ganach:

Kog solbær, citron og glukose. Kom den varme masse over den hvide chokolade og smør. Stilles til afkøling til dagen efter. Smeltes og derefter klar til brug

Den færdige kage:

Sprøjt chokoladekransekagen ud med tyllen der laver en rille i toppen på kransekagen. Bag kransekagen ved 230 °C i 6­7 min. Afkøles. Den kolde solbærganach kommes i rillen og kagen fryses. Skæres på 40 gram i vægt. Dyppes i tempereret gold chokolade og pyntes med flamberet marcipan snefnug

Vægt: 55 g

Udbytte: 10 stk

Tanker bag den udviklede kage


Solbær og chokolade går i fin harmoni