Danmarks Bedste Småkage 2023
Bronze
Rondja Maluna Sommer, Taffelbay, Trørødvej 69, 2950 Vedbæk

Sådan gør du
Tesaft
100 Gram Skovensbær te (Fredsted)
100 Gram Vand
90 Gram Appelsinsaft
Hovedopskrift
30 Gram Brun farin
30 Gram Sukker
45 Gram Smør
60 Gram Hvedemel
2 Gram Hjortetaksalt
25 Gram Past. Helæg
25 Gram Tørrede tranebær
20 Gram Callebaut 811
50 Gram Te saft
2 Gram Tedrys*
Pynt
Tørrede blå kornblomster og tedrys*
Fremgangsmåde:
Tesaft:
Teen blendes og sigtes. Det fine gemmes til pynt (Tedrys*). Herefter vejes 60 g af det grove over i en gryde med vand og appelsin. Varmes kort, og sigtes. Tesaft gemmes til hovedopskrift.
Den færdige kage:
Småkagedejen laves min. 7 dage i forvejen og hviler på køl. Tedrys* gemmes til pynt. Chokolade og tranebær hakkes fint. Alle ingredienser køres sammen, undtaget ovenstående og Te saft. Når massen er homogen tilsættes resten. Massen sprøjtes ud med sprøjtepose 2 g stk. Pyntes med et drys kornblomster og te drys. Bages 180 °C i 79 min.
Vægt: 2 g
Udbytte: 140 stk
Tanker bag den udviklede kage
Jeg ønskede en småkage, der tog en med ud og dufte til blomster og smage frugtbuske. Herfra kom ideen med frugt te, der giver en mild men god eftersmag, de tørrede blomster på toppen og chokoladen, der skal skabe noget dybde. Ideen kom en dag jeg kiggede på Jim Lyngvilds sengetøjsserie.