Danmarks Bedste Småkage 2023

7. plads

Katrine Bergmansen, Johns Kagehus, Oliefabriksvej 160, 2770 Kastrup

Sådan gør du

Karamelliserede pekannødder


300 g Pekannødder
150 g Sukker
50 g Vand

Hovedopskrift


321 g Sukker
159 g Brun Farin
128 g Pekannøddemel
63 g Karamelliserede blendede pekannødder
514 g Hvedemel
257 g Smør
128 g Æg
10 g Salt
6 g Bagepulver
13 g Kanel

Pynt


Valrhona Dulcey chokolade / Guldspray (Condi)


Fremgangsmåde:

Karamelliserede pekannødder:

Hæld alle ingredienserne i en gryde og karamelliser nødderne. Blend til mel

Den færdige kage:

Kør alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. Rulles ned på 3mm, udstikkes og sættes på perforeret måtte. Bages i 6 min på 190 °C Temperer chokolade. Når småkagen er afkølet kommes 2 g chokolade pr stk. Frys Stempel og stempel alle småkagerne. Drys let med guldspray.

Vægt: 10 g

Udbytte: 200 stk

Tanker bag den udviklede kage


Ville gerne udvikle en ny julesmåkage. Pekannødder og kanel er bare virkelig lækkert sammen med Valrhonas Dulcey chokolade. Derfor skulle disse smage indgå i min småkage