Danmarks Bedste Småkage 2023
10. plads
Bernadett Szabo, La Nouvelle, Jellingvej 106, 7100 Vejle

Sådan gør du
Småkagedej
350 g Hvedemel
200 g Florsukker
200 g Smør
75 g Blå birkes
1 stk Skalæg
8 g Øko citronskal
Citronglasur
225 g Florsukker
15 g Æggehvidder
24 g Citronsaft
1,5 g Øko citronskal
Hovedopskrift
9 g Småkagedej
3 g Citronglasur
Pynt
Citronglasur
Fremgangsmåde:
Småkagedej:
Blå birkes formeles i en minihakker. Alle ingredienser vejes af og køre sammen med spartel i en røremaskine indtil dejen samler sig. Dejen stilles på køl et par timer. Når den er kold, rulles den ned på 4,8 mm og stikkes ud med en sekskantet udstikker. Småkagen bages på 180 °C i ca 8 minutter indtil kanterne begynder at få lidt farver.
Citronglasur:
Florsukker sigtes og de andre ingredienser blandes i. Fyldes i en sprøjtepose.
Den færdige kage:
Der sprøjtes citronglasur som et hjerte på midten af hver småkage, lige efter de er kommet ud af ovnen. Lad småkagen køle af og glasuren stivne.
Vægt: 12 g
Udbytte: 1 stk
Tanker bag den udviklede kage
Småkagen er et barndomsminde. Jeg er oprindeligt fra Ungarn, hvor blå birkes bruges i kager specielt her i julesæsonen. Bitterheden fra blå birkes og citronskal samt friskheden af citronsaft og sødmen fra glasuren giver en god kombination.