Danmarks Bedste Specialbrød 2022
21. plads
Mike L Christensen, Ølstykke Bageri og Conditori, Stationstorvet 1, Ølstykke

Sådan gør du
Fordej
350 Gram Fuldkorns hvedemel
175 Gram Vand
Hovedopskrift
1600 Gram Tipo 00
2250 Gram 60/40 fuldkorns blanding (Valsemøllen)
300 Gram Hørfrø
300 Gram Solsikke
250 Gram Durum kerner
100 Gram Gær
1900 Gram Vand
100 Gram Salt
500 Gram Fordej
Pynt
Kerne blanding af de kerner der er inde i brødet
Dejføring og æltetid: Det bliver kørt i ælte kar Alt kommer i fra start, dog ikke salt det kommes i de sidste 2 min hurtigt. Dejen køres 7 min langsom og 4 min hurtigt
Dejtemperatur: 24
Liggetid/sted: 30 min Bageriet
Dejvægt: 700
Udbytte: 11
Bearbejdning/Opslåning: Slår den op i hånden, og vender det i kerner så der er kerner på hele toppen
Raskning: Over natten på køl Køler
Inden afbagning: Snittes med 2 snit på skrå,
Ovn: Herdovnen
Ovntemperatur: Indsætning: 240 med 6 damp
Afbagning: 220
Bagetid: 37 min. – spjæld åbnes efter Sidste 3 min min
Tankerne bag det udviklede brød
Brødet er opkaldt efter min datter Brødet er godt fyldt med fuldkorn, samt smækket med lækre kerner der ikke har været i blød først