Danmarks Bedste Rugbrød 2022

Sølv

Steen Mortensen, Steens bageri, Stubbekøbingvej 10, 4800 Nykøbing F

Sådan gør du

Iblødsætning


5500 G Skåret rug
1100 G Solsikke
600 G Hørfrø
400 G Valsesauer (Valsemøllen )
250 G Salt
7000 G Vand

Hovedopskrift


2800 G Halvsigtemel
15150 G Iblødsætning
1200 G Craft malt (Ireks)
200 G Ristet malt (Valsemøllen)
100 G Gær
2800 G Vand
2000 G Surdej (Bageriets egen)

Pynt


Rugdrys.græskar,hørfrø


Iblødsætning: Sættes i blød dagen før
Dejføring og æltetid: Æltes 20min. Langsomt
Dejtemperatur: 28
Liggetid/sted: 30 min Bageriet
Dejvægt: 1100
Udbytte: 20
Bearbejdning/Opslåning: Vejes af i aluform 75165
Raskning: 50 min Raskeskab
Inden afbagning: Tages ud af raskeskab
Ovn: Herdovn
Ovntemperatur: Indsætning: 240 med 20 damp
Afbagning: 220
Bagetid: 50 min. – spjæld åbnes efter 5 min

Tankerne bag det udviklede brød


Et mørkt rugbrød fyldt kerner og malt Ligesom farfar😀