Danmarks Bedste Rugbrød 2025
Bronze
Henrik Kjær, Kagehuset Hovedgaard, Ørridslevej 1b, 8732 Hovedgaard

Sådan gør du
Iblødsætning
| 7.000 | g | Skåret rug (cbp) |
| 1.000 | g | Wheetie 6000 (melcompaniet) |
| 200 | g | Hvedegluten |
| 400 | g | Brun farin |
| 250 | g | Salt |
| 800 | g | Mørk malt (harboe) |
| 500 | g | Bass special (melcompaniet) |
| 8.000 | g | Vand |
Hovedopskrift
| 18.150 | g | Iblødsætning |
| 2.500 | g | Hvedemel |
| 200 | g | Gær (zymarom) |
| 2.000 | g | Vand |
| Iblødsætning: | Tørstofferne køres sammen (wheetie , skåret rug , brun farin , gluten og salt). Derefter kommes malt , flydende rugsurdej (bass) og vand i og der røres rundt igen |
| Dejføring: | Gæren bliver opløst i vandet og tilsættes blødsætningen og hvedegluten kommes i og dejen æltes 20 min . |
| Dejtemperatur: | 28 °C |
| Liggetid: | 30 min |
| Liggested: | Bageriet |
| Dejvægt: | 1.100 g |
| Udbytte: | 19 stk. |
| Bearbejdning/Opslåning: | Dejen afvejes direkte i fedtede forme |
| Raskning: | 1-2 timer raskeskabet |
| Inden afbagning: | Direkte uden noget |
| Ovn: | Stikovn |
| Ovntemperatur: | Indsætning: 270 °C med 7 sek damp |
| Afbagning: | 180 °C |
| Bagetid: | 55 min. – spjæld åbnes efter 50 min. |
Tankerne bag det udviklede brød
Jeg lavede brødet på grund af, at mange mine kunder efterspurgte et brød med mange kerner. Det er det mest solgte rugbrød i vores butikker i dag









