Danmarks Bedste Kransekage 2024
Sølv
Maria Løve Ekstrand, Andersen Bakery, Thorshavnsgade 26, 2300 Amager Vest
Sådan gør du
Pistacie/Kalamasi Kransekage
868 | g | Marcipan (Lemke) |
69 | g | Æggehvider |
235 | g | Sukker |
95 | g | Flormelis |
10 | g | Appelsinskal |
42 | g | Kalamansi puré (Boiron) |
50 | g | Pistaciekerner |
50 | g | Grønne Pistaciekerner |
Hvid Chokoladedyp
100 | g | Kakaosmør |
400 | g | Hvid Chokolade (Valrohna) |
Mørdejskiks med pistacie
44 | g | Smør |
328 | g | Mel |
112 | g | Flormelis |
0,8 | g | Salt |
60 | g | Æg |
4 | g | Citronskal |
50 | g | Pistacienødder |
Pistacienougat
250 | g | Pistacie Pasta (Chocolaterie De L’Opéra) |
2,5 | g | Salt |
50 | g | Hvid Chokolade (Valrohna) |
70 | g | Kakaosmør |
Kalamansi Broken
500 | g | Appelsinsaft |
100 | g | Kalamansi puré (Boiron) |
350 | g | Sukker |
9,5 | g | Citras |
9,5 | g | Gelan |
50 | g | Sukker |
Hovedopskrift
44 | g | Pistacie/ Kalamansi Kransekage |
3 | g | Hvid Chokoladedyp |
5 | g | Mørdejskiks m. Pistacie |
5 | g | Pistacienougat |
1 | g | Kalamansi Broken |
Pynt
Chokolade sticks og bladguld
Fremgangsmåde
Pistacie/ Kalamasi Kransekage:
Alle ingredienser røres sammen. Kransekagemassen rulles ned på 14 mm, fryses ind og stikkes ud. Den frosne kransekage bages på 200 grader i 9 min.
Hvid Chokoladedyp:
Smeltes til 40 grader
Mørdejskiks med pistacie:
Alle ingredienser røres sammen, undtagen æg. Æg tilsættes. Kiks rulles ned på 2 mm. Kiks bages på 175 grader i 8 min. Når kiksene er afkølede, drysses pistacie (Blendet til mel) på toppen.
Pistacienougat:
Hvid chokolade og kakaosmør smeltes 32 grader. Praline og salt røres i
Kalamansi Broken:
Appelsin, Kalamansi og sukker koges op. Sukker, citras og gelan piskes i under opkogning. Broken stavblendes. Køles over natten. Blendes til en glat broken gel.
Den færdige kage:
Kransekagen sættes på frys. Kransekage dyppes i hvid chokoladedyp. Mørdejskiksen ligges på toppen og hullet fyldes med pistaciecremen. Kalamansi broken duttes på. Pynten ligges over brokendutten.
Vægt: 58 g
Udbytte: 1 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
En klassisk smag af kransekage og pistacie med et syrligt twist af kalamansi. Udseendet er en moderne afspejling af naturen der kommer til udtryk i form af pistacienougaten, der danner en sø omkranset af pistacieklædt mørdej.