Danmarks Bedste Kransekage 2024

Sølv

Maria Løve Ekstrand, Andersen Bakery, Thorshavnsgade 26, 2300 Amager Vest

Sådan gør du

Pistacie/Kalamasi Kransekage

868gMarcipan (Lemke)
69gÆggehvider
235gSukker
95gFlormelis
10gAppelsinskal
42gKalamansi puré (Boiron)
50gPistaciekerner
50gGrønne Pistaciekerner

Hvid Chokoladedyp

100gKakaosmør
400gHvid Chokolade (Valrohna)

Mørdejskiks med pistacie

44gSmør
328gMel
112gFlormelis
0,8gSalt
60gÆg
4gCitronskal
50gPistacienødder

Pistacienougat

250gPistacie Pasta (Chocolaterie De L’Opéra)
2,5gSalt
50gHvid Chokolade (Valrohna)
70gKakaosmør

Kalamansi Broken

500gAppelsinsaft
100gKalamansi puré (Boiron)
350gSukker
9,5gCitras
9,5gGelan
50gSukker

Hovedopskrift

44gPistacie/ Kalamansi Kransekage
3gHvid Chokoladedyp
5gMørdejskiks m. Pistacie
5gPistacienougat
1gKalamansi Broken

Pynt

Chokolade sticks og bladguld

Fremgangsmåde

Pistacie/ Kalamasi Kransekage:
Alle ingredienser røres sammen. Kransekagemassen rulles ned på 14 mm, fryses ind og stikkes ud. Den frosne kransekage bages på 200 grader i 9 min.

Hvid Chokoladedyp:
Smeltes til 40 grader

Mørdejskiks med pistacie:
Alle ingredienser røres sammen, undtagen æg. Æg tilsættes. Kiks rulles ned på 2 mm. Kiks bages på 175 grader i 8 min. Når kiksene er afkølede, drysses pistacie (Blendet til mel) på toppen.

Pistacienougat:
Hvid chokolade og kakaosmør smeltes 32 grader. Praline og salt røres i

Kalamansi Broken:
Appelsin, Kalamansi og sukker koges op. Sukker, citras og gelan piskes i under opkogning. Broken stavblendes. Køles over natten. Blendes til en glat broken gel.

Den færdige kage:
Kransekagen sættes på frys. Kransekage dyppes i hvid chokoladedyp. Mørdejskiksen ligges på toppen og hullet fyldes med pistaciecremen. Kalamansi broken duttes på. Pynten ligges over brokendutten.

Vægt: 58 g
Udbytte: 1 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

En klassisk smag af kransekage og pistacie med et syrligt twist af kalamansi. Udseendet er en moderne afspejling af naturen der kommer til udtryk i form af pistacienougaten, der danner en sø omkranset af pistacieklædt mørdej.