Danmarks Bedste Rugbrød 2025
6. plads
Morten Madsen, Sdr. Nærå Bageri, Åvej 1, 5792 Årslev

Sådan gør du
Iblødsætning
| 3.750 | g | Skåret rug |
| 1.500 | g | Hørfrø |
| 1.250 | g | Solsikke |
| 1.000 | g | Græskarkerner |
| 340 | g | Salt |
| 750 | g | P-sur |
| 7 | l | Vand |
Surdej
| 1,4 | l | Vand |
| 2.100 | g | Rugmel |
Hovedopskrift
| 15.590 | g | Iblødsætning |
| 7.000 | g | Halv Sigte |
| 500 | g | Hvedemel |
| 350 | g | Gær |
| 5,7 | l | Vand |
| 2,9 | kg | Surdej |
Pynt
Majs
| Iblødsætning: | Dagen før rugbrødet skal køres, vejes det hele af i en kasse |
| Surdej: | Det er en fast surdej vi bruger til alle vores rugbrød, så det resterende bliver friskes op til dagen efter. |
| Dejføring: | Det hele køres sammen i et æltekar |
| Dejtemperatur: | 27 °C |
| Liggetid: | 30 min i æltekaret |
| Liggested: | Æltekar |
| Dejvægt: | 1.100 g |
| Udbytte: | 29 stk. |
| Bearbejdning/Opslåning: | Køre lige i 1-2 minutter, der efter vejes det af på 1.100 g i rugbrødforme og der drysses majs på |
| Raskning: | 30-45 Raskeskab |
| Inden afbagning: | Ingenting |
| Ovn: | Stikovn |
| Ovntemperatur: | Indsætning: 260 °C med 25 sek damp |
| Afbagning: | 180 °C |
| Bagetid: | 65 min. – spjæld åbnes efter 5 min. |
Tankerne bag det udviklede brød
Det er en rugbrød, der er lavet efter vores kunders ønske. Vi lavede det for at lave et godt alternativ i stedet for det man kan købe i butikkerne.









