Danmarks Bedste Rugbrød 2025

6. plads

Morten Madsen, Sdr. Nærå Bageri, Åvej 1, 5792 Årslev

Sådan gør du

Iblødsætning

3.750gSkåret rug
1.500gHørfrø
1.250gSolsikke
1.000gGræskarkerner
340gSalt
750gP-sur
7lVand

Surdej

1,4lVand
2.100gRugmel

Hovedopskrift

15.590gIblødsætning
7.000gHalv Sigte
500gHvedemel
350gGær
5,7lVand
2,9kgSurdej

Pynt

Majs

Iblødsætning:Dagen før rugbrødet skal køres, vejes det hele af i en kasse
Surdej:Det er en fast surdej vi bruger til alle vores rugbrød, så det resterende bliver friskes op til dagen efter.
Dejføring:Det hele køres sammen i et æltekar
Dejtemperatur:27 °C
Liggetid:30 min i æltekaret
Liggested:Æltekar
Dejvægt:1.100 g
Udbytte:29 stk.
Bearbejdning/Opslåning:Køre lige i 1-2 minutter, der efter vejes det af på 1.100 g i rugbrødforme og der drysses majs på
Raskning:30-45 Raskeskab
Inden afbagning:Ingenting
Ovn:Stikovn
Ovntemperatur:Indsætning: 260 °C med 25 sek damp
Afbagning:180 °C
Bagetid:65 min. – spjæld åbnes efter 5 min.

Tankerne bag det udviklede brød

Det er en rugbrød, der er lavet efter vores kunders ønske. Vi lavede det for at lave et godt alternativ i stedet for det man kan købe i butikkerne.