Danmarks Bedste Bagte Tærte 2022

Bronze

Mette Cæcilia Markmann-Eriksen, Kageriget, Holsted

Sådan gør du

Linsedej


600 g Hvedemel
300 g Smør (blødt)
200 g Flormelis
100 g Æg
10 g Vaniljesukker

Frangipane


600 g Mandelmel
600 g Sukker
600 g Smør (blødt)
300 g Æg
60 g Vaniljesukker

Æblepuré


600 g Granny Smith Æbler
300 g Sukker
1 stk Saft fra citron
15 g Ingefær (frisk revet)
1 stk Vaniljestang

Hovedopskrift


690 g Linsedej
1.680 g Frangipan
480 g Granny Smith Æbler (i tern)
600 g Æblepure

Pynt


Hvid chokolade

Fremgangsmåde


Linsedej:
Kør det hele sammen med en dejkrog så det samler sig. Smid på køl indtil brug

Frangipane:
Pisk alt sammen til en blød masse.

Æblepuré:
Æblerne skæres i tern, og det hele puttes i en gryde og koges op. Blend puréen kort. Sæt på køl

Den færdige kage:
For en 18 cm ø tærteform med linsedej rullet ned på 2 mm. Skær et bånd af linsedej på 3 cm og for ydersiden af en 5,5 cm ring, Placer ringen i midten af den store tærteform og tryk igennem linsedejen. Fjern det overskydende inde i ringen. Fyld frangipanen i formen. Skær æblerne i tern og læg dem i frangipanen. Bag tærten på 175 °C i 25 min. Køl ned, og smør derefter æblepuréen hen over tærten. Pynt af.

Vægt: 600 g
Udbytte: 6 stk.

Tanker bag den udviklede kage


Kagen er inspireret af en lækker æblepuré med ingefær min svend har lavet. Tanken bag, var at den bagte tærte skulle have formen som et tørret æble, med hul i midten. En nyfortolkning både i form og smag af den klassiske æbletærte.