
Amager rugbrød
Danmarks Bedste Rugbrød 2022
5. plads
John Jønsson, Johns Kagehus, Oliefabriksvej 160, Kastrup

Sådan gør du
Iblødsætning
1000 Gram Rug flager
750 Gram Varmt vand
Ølands sur dej
500 Gram Rugmel
500 Gram Ølands mel
500 Gram Hvedemel
4500 Gram Vand
Hovedopskrift
3000 Gram Rugmel
1500 Gram Ølands mel
1000 Gram Rug flager
500 Gram Manitoba mel
500 Gram Inddampede øl (Harboe )
150 Gram Øko rugsur (Ireks )
140 Gram Flage salt
100 Gram Gær
1500 Gram Vand. Til i blødsætningen
6000 Gram Ølands Surdej (Surdejs tønde)
Pynt
Blanding af et kg sesam et kg blåbirkes et kg hørfrø og 100 g flagesalt
Iblødsætning: Det varme vand hældes over rug flagerne og det inddampede øl i et fad. Og står i ca 20 min
Ølands sur dej: Det hele blandes og modens i sur dejs tønde i 24 timer
Dejføring og æltetid: Det hele køres sammen på røremaskine med dejarm i 15 min og hviler 15 min køres lige sammen og vejes derefter af .
Dejtemperatur: Ca 30
Liggetid/sted: 15 min I kedlen
Dejvægt: 1000
Udbytte: 14
Bearbejdning/Opslåning: Vejes af på bordet, lægges over til en lille aflang pølse, rulles i frøblandingen hele vejen rundt, ligges op i alu grovbrødsform
Raskning: Ca 50 min. Raskeskab
Inden afbagning: Står 5 min i bageriet
Ovn: Stik ovn
Ovntemperatur: Indsætning: 250 med 20 damp
Afbagning: Ind på 250 ned på 160
Bagetid: 50 min min. – spjæld åbnes efter Sidste 5 min min
Tankerne bag det udviklede brød:
I gamle dage smurte man en amagermad som bestod af en skive rugbrød og en skive franskbrød ! Så jeg tænkte at blande det sammen i et brød ! Hvor ølandssuren er en stor del af syrningen …nytænkningen er det inddampede øl og frøblandingen på brødet hvor der er lidt flage salt i …..
Nyheder
-
Medlems-nyhedsbrev Nr. 31 – 2025
I morgen starter vi med informations-møder om OK25 BKD og Dansk Erhverv inviterer til OK25 orienteringsmøder både øst og vest for Storebælt – og du er inviteret med. Men tjek datoerne – for møderne holdes onsdag og torsdag i denne uge. Det drejer sig selvfølgelig om både Butiksoverenskomsten med særaftale for BKD (HK) og Håndværksbageroverenskomsten…
-
Medlems-nyhedsbrev Nr. 30 – 2025
Ja, Dankort er det billigste betalingsmiddel TV2 Nord har sat fokus på de skjulte gebyrer ved amerikanske betalingskort som Mastercard og Visa.Sammen med bl.a. en lokal bager undrer de sig: Hvorfor boykotter vi amerikanske varer, men betaler med kort, der sender penge til USA?
-
Ja, Dankort er det billigste betalingsmiddel
Har du set artiklerne fra TV2 Nord, hvor de går i kødet på de skjulte gebyrer ved de amerikanske betalingskort som Mastercard og Visa?Hvis ikke, så finder du link til dem nederst i denne artikel. Sammen med blandt andre Aske Højer fra Bekvem Bageri i Svenstrup undrer de sig over, at så mange danskere taler…