Danmarks Bedste Bagt Tærte 2018
9. plads
Michella Hjortshøj Larsen, Pistoria, Odense
Sådan gør du
mandelmørdej
640 g Mandelmel
540 g Hvedemel
80 g Brun farin
240 g Flormelis
4 nip Salt
500 g Koldt smør
4 Æg
Brun farin masse
100 g Smør
100 g Brun farin
100 g Æg
100 g Mel
2 g Bagepulver
4 g Vaniljesukker
50 g Cremefraiche
Cremefraiche creme
450 g Sukker
150 g Hvedemel
230 g Cremefraiche
210 g Æg
5 g Vaniljesukker
Marengs
200 g Pasteuriseret æggehvider
400 g Flormelis
Broken gel
240 g Bær puré (Blåbær, brombær, solbær)
95 g Sukker
14 g Citronsaft
3 g Gellan (Texturas)
3 g Citras (Texturas)
Bær puré
150 g Blåbær
100 g Solbær
100 g Brombær
50 g Vand
Hovedopskrift
150 g Mandelmørdej
100 g Brun farin masse
330 g Creme fraiche creme
100 g Frosne blåbær
40 g Tørret marengs
10 g Marengs
10 g Broken gel
Pynt
Tørret marengs, broken gel, skovsyre, friske blåbær
Fremgangsmåde
mandelmørdej:
Alle ingredienser køres sammen med spatel på røremaskine. Lad ikke æltes for længe.
Brun farin masse:
Rør smør og farin sammen med en spatel . Kom æg i lidt efter lidt Dernæst de tørre ingredienser og cremefraiche til sidst. Lad ikke røre for længe eller hurtigt.
Cremefraiche creme:
Alle ingredienser blandes sammen med piskeris. Piskes/røres kun lige sammen. Ønsker ikke luft i cremen
Marengs:
Pisk til marengs 10 g tages fra til pyntningen Resterende smøres tyndt ud på en plade med bagepapir og bages ved 95 °C i herd-ovnen til marengsen er helt tør. Ca . 1,5 – 2 timer
Broken gel:
Alle ingredienser kommes i en gryde og koges igennem i ca. 2 min. Tjek om geléen er færdig ved at sætte en dråbe på bordet. Dråben skal sætte sig og holde formen. Kommes i en skål og afkøles. Når afkølet stavblendes geléen
Bær puré:
Bærene og vandet koges til bærene næsten er kogt ud. Stavblendes.
Den færdige kage:
Mørdejen rulles ned på et hak under 3, kommes på en bageplade og køles i 10 min. Stik en bund ud med formen (ring på 18 cm Ø) og skær et bånd på 4 cm bredt. Kom båndet i ringen først og derefter bunden. Tryk sammen i samlingen Kom 100 g brun farin masse i ringen og smør forsigtigt ud Hæld 330 g cremefraiche creme på massen og fordel 100 g blåbær her i. Bag tærten ved 175 °C, ca. 30 min. Cremen skal stadig bevæge sig en anelse. Afkøl. Pyntes med et tyndt lag marengs, som bruges som “klister” så det tørre marengs kan sidde fast Lav dutter med broken gel og placér blåbær og skovsyre
Vægt: 750 g
Udbytte: 1 stk.
Tanker bag den udviklede kage
En tærte fyldt med smagfulde bær og et sprødt marengs-crunch på toppen.